Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solkrem

Den korte anbefalingen når det gjelder bruk av solkrem er at alle burde bruke solkrem. Det hjelper lite med solkrem hvis du ikke bruker nok. Mange nordmenn bruker ikke solkremen slik de bør, og da får de heller ikke den beskyttelsen de trenger. Fag- og kvalitetsdirektør i Boots apotek, Nina Glende, gir deg tipsene som gir deg en hudsikker solsesong.

Solkrem beskytter mot UVA- og UVB-stråler, men kun hvis du bruker nok og hvis du smører deg ofte. 

Solkrem - riktig bruk

Smør ofte, smør nok! Det begynner å demre for de fleste at solfaktor er en god ting hvis man skal beskytte huden sin mot tidlig aldring og solskader. Norge har beholdt sin topp-plassering i hudkreftstatistikken, og skal vi få endret det, må nordmenn få et enda mer bevisst forhold til solkrem og smørerutiner.

–  Det hjelper lite å ha investert i solkremer hvis man lar dem ligge i urørt vesken hele dagen, slår Nina Glende fast.

–  Enda verre er det hvis de får støve ned i badeskapet. Man må ikke bare bruke nok solkrem, man må også gjenta påføringen ofte nok.

 Se vår faktorguide her.

Solkremvett:

  • Bruk solkrem!
  • Bruk solfaktor 30 eller høyere.
  • Oppsøk skygge og begrens tiden i solen midt på dagen.
  • Holdbarhet på solkrem: generelt anbefales det å investere i en ny solkrem hver sesong.
  • Smør hyppig: 30 minutter før du går ut, og gjenta hver annen time etter bading og svetting.

Men hva betyr det å smøre seg hyppig? – Til hele kroppen må man regne en håndfull, ca. 45. ml solkrem, og man må smøre på nytt hver annen time for å opprettholde fullgod beskyttelse. En flaske med 200 ml solkrem holder da til ca. 4 påføringer. Bader man, svetter mye, eller gnir av seg solkremen på annet vis, må smøringen gjentas. Mange solkremer tåler noe bading, men det finnes ikke solkrem som er vannfast. Ta Boots apotek sitt smørekurs her.

 

Solkrem til ansikt

Det er flere grunner til å ta vare på huden i solen, og huden i ansiktet er intet unntak. Solstrålene tørker ut huden din og bidrar til 85 % av hudens aldring. I tillegg bidrar solen til dannelsen av pigmentflekker. Derfor er det viktig å beskytte huden med solkrem, og helst solkrem til ansikt. Den beste solkremen til ansiktet ditt, er den kremen som passer til deg og din hud.

Du får kjøpt solkremer tilpasset ulike hudtyper i våre Boots apotek.

 

Hvordan velge riktig solkrem

Den aller beste solbeskyttelsen er utvilsomt skygge, men de aller fleste ønsker seg litt tid i solen og vil gjerne ha litt farge i samme slengen. Mange føler seg litt freshere med sommerbrun hud, og forbinder det med noe positivt. Og sol er bra det, så lenge du beskytter deg godt og unngår solen midt på dagen på sommeren.

Husk også på solkrem tidlig på våren når huden har vært i vintermørket en god stund, og også på fjellet er det viktig å beskytte huden både mot kulde og sol.

Det er ikke alltid så lett å finne frem i solfaktorjungelen, derfor kan vi hjelpe deg å velge riktig solfaktor her.

 

Kan jeg bruke solkremen fra i fjor?

- Ja og nei. Som alle andre hudpleieprodukter har solkrem en viss holdbarhet. Hvis man bruker produktet innenfor holdbarhetstiden skal det normalt sett være brukbart og sikkert med hensyn til solfilterets effekt, men for solkrem er det likevel litt spesielt.

Hadde du med deg solkremen i stekende hete på stranden i fjor, er det ikke sikkert den har samme beskyttende effekt i år. Solkrem vil være sensitiv for høye temperaturer og soleksponering. Men det betyr ikke at solkremen skal oppbevares i kjøleskapet heller. Vanlig romtemperatur er best. Er det svært varmt ute, kan solkremen ligge i kjølebagen. Jeg vil anbefale å kjøpe ny solkrem til hver sesong, slik at du er sikker på at solkremen har den effekten den skal ha, tipser Nina.

En annen god huskeregel er lukt og konsistens. Ser solkremen fra i fjor annerledes ut (farge og/ eller konsistens) eller lukter rart, så er det et sikkert tegn på at den ikke burde brukes. Bytt gjerne ut fjorårets solkrem hvert år.

 

Bruk solkrem - alltid

Husk at solkrem ikke bare bør brukes på stranden eller i varme strøk, men også i hverdagen når du går på jobb, løper ærender eller driver med utendørsaktiviteter. Å ta vare på huden din vil betale seg i det lange løp, ved å redusere risikoen for solskader og hudkreft. Det viktigste er at du beskytter deg hele dagen, og hele livet.

Les enda mer om hvilke typer solkrem du trenger her. 

Solkrem spray

En solkrem i sprayform kan være både praktisk og smidig når det kommer til påføring.  Det kan være spesielt greit med solkremspray når barn skal få en ny runde med smøring da det er enklere å påføre, i tillegg kan mange sprayflasker sprayes i alle vinkler.

Solkrem med farge

Det finnes noen solkremer som både beskytter mot solen og gir huden litt farge og glød. Bare sørg for å velge en solkrem med farge i som har en tilstrekkelig høy SPF-verdi og å påføre den jevnlig for å beskytte huden din mot solskader.

Solstift

En god solstift med høy solfaktor bidrar til å beskytte spesielt utsatte områder som lepper, nese, kinn og ører. Fordelen med solstifter er at de ofte kan sitte bedre på huden enn vanlig solkremer, derfor er det så lurt å bruke solstift på for eksempel leppene.

Se vårt utvalg av solstifter her.

 

Solkrem barn

Ungene er ikke så glade i å smøre seg, må de også smøres annenhver time?  Ja, det må de, og det er særlig viktig å smøre barn fordi har tynnere hud og lettere blir solbrente. Nå er det ikke så lett å snakke med ungene om at de kan få rynker og hudskader hvis de ikke er flinke å smøre seg, men velg gjerne solprodukter spesielt tilpasset barn og prøv å jobbe inn de gode rutinene. Solspray er ofte et godt alternativ til barn. Den er lettere å påføre. 

 

Beskytt huden mot sola på ferie

Det er fort gjort å glemme solkremen når man har det gøy. Men! Husk at selv om det kan være fristende å tilbringe lange timer i solsengen, så er det viktig å beskytte huden mot sola på ferie. Spesielt på ferie i varmere strøk, da trenger man gjerne en høyere solfaktor enn det man til vanlig bruker hjemme.

Men midt på dagen vil ikke solkrem alene være nok. Da er det viktig å ta pauser fra solen og oppholde seg i skyggen. Solhatt og solbeskyttende klær er også nødvendig. Les mer om å velge rett solbeskyttelse i Norge og utlandet her.

Og ikke glem å beskytte deg på fjellet under den farlige påskesolen også.

Lyst på flere solråd? Vi har samlet alle våre beste tips for sol og solbeskyttelse her.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024