Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Riktig bruk av solkrem

Det hjelper lite med solkrem hvis du ikke bruker nok. Mange nordmenn bruker ikke solkremen slik de bør, og da får de heller ikke den beskyttelsen de trenger. Fag og kvalitetsdirektør i Boots apotek, Nina Glende, gir deg tipsene som gir deg en hudsikker solsesong.

Solkrem beskytter mot UVA- og UVB-stråler, men kun hvis du bruker nok og hvis du smører deg ofte. 

Smør ofte, og smør nok

Det begynner å demre for de fleste at solfaktor er en god ting hvis man skal beskytte huden sin mot tidlig aldring og solskader. Norge har beholdt sin topp-plassering i hudkreftstatistikken, og skal vi få endret det, må nordmenn få et enda med bevisst forhold til solkrem og smørerutiner.

 –Det hjelper lite å ha investert i solkremer hvis man lar dem ligge i urørt vesken hele dagen, slår Nina Glende fast.

 –Enda verre er det hvis de får støve ned i badeskapet. Man må ikke bare bruke nok solkrem, man må også gjenta innsmøringen ofte nok

 Se vår faktorguide her.

 

Men hva betyr det?

- Man må regne en håndfull, ca. 45 ml solkrem til hver innsmøring, og man må smøre på nytt hver annen time for å opprettholde fullgod beskyttelse. En flaske med 200 ml solkrem holder da til ca. 4 påføringer. Bader man, svetter mye, eller gnir av seg solkremen på annet vis, må smøringen gjentas. Mange solkremer tåler noe bading, men det finnes ikke solkrem som er vannfast.

Husk også solbeskyttelse for leppene

Kan jeg bruke solkremen fra i fjor?

- Ja og nei. Som alle andre hudpleieprodukter har solkrem en viss holdbarhet. Hvis man bruker produktet innenfor holdbarhetstiden skal det normalt sett være brukbart og sikkert med hensyn til solfilterets effekt, men for solkrem er det likevel litt spesielt. Hadde du med deg solkremen i stekende hete på stranden i fjor, er det ikke sikkert den har samme beskyttende effekt i år. Solkrem vil være sensitiv for høye temperaturer og soleksponering. Men det betyr ikke at solkremen skal oppbevares i kjøleskapet heller. Vanlig romtemperatur er best. Er det svært varmt ute, kan solkremen ligge i kjølebagen. Jeg vil anbefale å kjøpe ny solkrem til hver sesong, slik at du er sikker på at solkremen har den effekten den skal ha.

Les mer om hvilke typer solkrem du trenger. 

Ungene er ikke så glade i å smøre seg, må de også smøres annenhver time?

- Ja, det må de, og det er særlig viktig å smøre barn fordi har tynnere hud og lettere blir solbrente. Nå er det ikke så lett å snakke med ungene om at de kan få rynker og hudskader hvis de ikke er flinke å smøre seg, men velg gjerne solprodukter spesielt tilpasset barn og prøv å jobbe inn de gode rutinene. Solspray er ofte et godt alternativ til barn. Den er lettere å påføre. 

Relevante produkter

Boots Norway © 2021