Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Velg riktig ansiktspleie

Det kan virke komplisert å finne rett ansiktspleie for sin hudtype og behov, men når man først finner ut av hvilken hudtype man har og dens behov blir det straks enklere å finne de rette produktene.  

Når man skal sette opp en hudpleierutine er det lurt å avdekke hvilken hudype man har og hva slags resultater man ønsker å fokusere på.

Slik velger du riktig ansiktspleie

I jungelen av ansiktsprodukter er det vanskelig å vite hva man skal velge. Her er de viktigste tingene du må tenke på når du skal velge ansiktsprodukter som tar best mulig vare på din hud. 

Hvilken hudtype har du?

Hud kan oppføre seg forskjellig, avhengig av fysiske og psykiske påkjenninger, men huden kan deles i noen hovedtyper basert på typiske kjennetegn.

Normal hud gjenkjennes på en frisk farge, god elastisitet og små porer. Den normale hudtypen vil ikke føles stram eller tørr, ikke flasse, men heller ikke føles fet eller ha urenheter. Denne hudtypen vil vanligvis være ganske lett å pleie, men bør beskyttes mot sol, uttørking og kulde. Å velge ansiktsprodukter som forebygger aldringstegn vil bidra til å beholde den fine overflaten normal hud har lenger.

Også den normale huden bør renses hver morgen og kveld for å fjerne sminke og smuss og forebygge urenheter. Etter rens anbefales kremer tilpasset denne hudtypen. En ansiktsskrubb som fjerner døde hudceller og en god fuktighetsmaske er tilleggsprodukter som vil bidra til at den normale huden beholder sin naturlige glød. Slike produkter bør inkluderes i hudpleierutinen noen ganger i uken.

Tørr hud produserer mindre talg enn normalt, og kan føles stram, tørr og ujevn.  Porene vil være små eller usynlige. Den tørre huden kan være blek og tynn, og er ofte plaget av irritasjon som følge av vind og vær. På grunn av den ømfintlige overflaten kan tørr hud lett sprekke og være utsatt for infeksjoner og noen er plaget med kløe. For tørr hud er valg av riktige hudpleieprodukter avgjørende både for hudens komfort og utseende. Også tørr hud trenger å renses, men velg milde produkter som er tilpasset hudtypen, slik at du vasker huden tørrere. Den tørre huden trenger rikelig tilførsel av fuktighet, og kan i perioder trenge noe fetere kremer. Beskyttelse mot kulde og god solbeskyttelse er et must for tørrere hudtyper.

Fet hud gjenkjennes på at den lett blir fet og blank og kan ha urenheter. Porene kan være større og synlige, men den fete huden irriteres ikke like lett av værpåvirkning. Fet hud har ofte en overproduksjon av talg, som gir grobunn for bakterier som kan forårsake utbrudd av kviser. Den daglige hudpleierutinen kan bidra til å balansere talgproduksjonen og redusere urenheter og utbrudd. Å bruke for sterke renseprodukter kan gjøre vondt verre, irritere huden og bidra til økt talgproduksjon, og det er også viktig å tilføre den fete huden fuktighet.

Fet hud bør renses morgen og kveld med et tilpasset renseprodukt. Kremer med mye fuktighet og lite fett anbefales til den fete huden. Det finnes også mange dagkremer som har en mattende effekt på huden. Ansiktsskrubb noen ganger i uken anbefales spesielt til fet hud, siden denne hudtypen ofte kan ha en tendens til opphopning av døde hudceller, noe som kan forverre urenheter og bidra til at huden mister gløden. Det finnes spesialprodukter som kan brukes direkte på urenheter og utbrudd når det er aktuelt, og en rensende ansiktsmaske kan med fordel brukes noen ganger i uken.

Blandingshud er den hudtypen som er mest vanlig. Denne huden kan ha både fete og tørre partier samtidig. I de fete områdene, som ofte finnes i t-sonen, kan blandingshuden ha urenheter. Blandingshud kan være ømfintlig, og mangle fuktighet i overflaten.

Mange hudpleie produkter er tilpasset blandingshud, men for noen kan det være nødvendig med ulike produkter til bruk på ulike partier. De som har blandingshud kan også oppleve at de trenger noe fetere kremer om vinteren enn om sommeren. De fetere partiene bør behandles med tanke på å balansere talgproduksjon for å redusere urenheter. Ansiktsskrubb er en naturlig del av et ukentlig hudpleieregime også for denne hudtypen, og særlig viktig i de fete områdene. For blandingshud kan både fuktighetsmasker og rensende masker være gunstige. 

Hudtilstand

Mens hudtypen avgjøres av genene våre, kan huden ha ulike tilstander, uavhengig av hudtype, som krever spesialpleie.

Når huden er dehydrert mangler den fuktighet og kan ha fine tørrhetslinjer, føles stram og ubehagelig, men også ha økt talgproduksjon. Hud i denne tilstanden vil trenge økt tilførsel av fuktighet, gjerne i form av ekstra fuktighetsgivende dag - og nattkrem og fuktighetsmaske.

Aldrende hud sees også blant alle hudtyper. Aldring kjennetegnes ved rynker, ru overflate og ofte pigmentflekker. Det finnes mange spesialprodukter som kan bidra til å redusere synlige aldringstegn, som egne kremer og serum, men det er viktig å huske at soleksponering står for en stor del av hudaldringen, og kan få huden til å aldres tidligere. Solbeskyttelse og soling med måte er derfor avgjørende for forebygging av aldring.

Urenheter og utbrudd av kviser kan også forekomme hos alle hudtyper. Her finnes det spesialprodukter som har som formål å balansere huden og få bukt med urenhetene.

Relevante produkter

Boots Norway © 2021