Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Velg riktig ansiktspleie for din hudtype

Det kan virke komplisert å finne rett ansiktspleie for sin hudtype og behov, men når man først finner ut hvilken hudtype man har og dens behov blir det straks enklere å finne de rette produktene.  

Du kan få gode resultater ved bruk av riktig hudpleie for din hud. 

Hvilken hudtype har du?

Hud kan oppføre seg forskjellig, avhengig av fysiske og psykiske påkjenninger, men huden kan deles i noen hovedtyper basert på typiske kjennetegn. Den mest vanlige hudtypen er kombinert hud, men mange har også tørr eller fet hud. I tillegg kan huden ha ulike tilstander, som f.eks. sensitivitet, som påvirker valget av ansiktspleie.  Det å finne riktig ansiktspleie for din hud kan være vanskelig, men det er lurt å finne ut hva slags hudtype du har for å finne den rette hudpleien for deg. Ulik hud krever ulik ansiktspleie. 

 

Slik velger du riktig hudpleie til ansiktet

Når man skal sette opp en hudpleierutine burde man finne ut hvilken hudtype og eventuelle hudtilstander man har, og deretter hva slags resultater man ønsker å fokusere på. I jungelen av ansiktsprodukter er det vanskelig å vite hva man skal velge. Vi har listet opp de viktigste tingene du må tenke på når du skal velge ansiktsprodukter som tar best mulig vare på huden din.

Hudpleie for kombinert hud

Kombinert hud er den hudtypen som er mest vanlig. En slik hud kan ha både fete og tørre partier samtidig. I de fete områdene, som ofte finnes i t-sonen, kan kombinert hud ha urenheter. Kombinert hud (også kalt blandingshud) kan være ømfintlig, og mangle fuktighet i overflaten.

Tips til ansiktspleie for kombinert hud:

 • Rens huden hver morgen og kveld for å fjerne sminke og smuss, samt forebygge urenheter. 
 • Det kan være nødvendig med ulike produkter til bruk på ulike partier.  
 • Kombinert hud trenger gjerne fetere kremer om vinteren enn om sommeren. Spesielt i de tørre partiene av ansiktet. 
 • De fetere partiene bør behandles med tanke på å balansere talgproduksjon for å redusere urenheter. 

Relevante produkter

Hudpleie for tørr hud

Tørr hud produserer mindre talg enn normalt, og kan føles stram, tørr og ujevn. Porene vil være små eller usynlige. Den tørre huden kan være blek og tynn og er ofte plaget av irritasjon som følge av vind og vær. På grunn av den ømfintlige overflaten kan tørr hud lett sprekke og være utsatt for infeksjoner og noen er plaget med kløe. For tørr hud er valg av riktige hudpleieprodukter avgjørende både for hudens komfort og utseende. 

Noen typiske tegn på tørr hud kan være flass i nesevinger, tørre flekker på kinn og øyebryn, i tillegg kan huden bli tørr under behandling av legemidler som fremskynder celleproduksjon. 

Selv om mange med tørr hud også sliter med sensitiv hud, kan dette variere. Noen har minimalt med plager/ingen plager, noen har sensitiv hud i perioder, andre har plager konstant.

Les mer om hvorfor huden blir tørr her

Tips til ansiktspleie for tørr hud:

 • Når det gjelder rens så er valg av milde produkter tilpasset din hudtype det du burde gå for.
 • Velg gjerne produkter som tilfører mye fuktighet.
 • I perioder kan det være nødvendig med noen fetere kremer. 
 • Husk å beskytte huden mot kulde og bruk gjerne en god solbeskyttelse.

Relevante produkter

Hudpleie for fet hud

Fet hud gjenkjennes på at den lett blir fet og blank og kan ha urenheter. Porene kan være større og synlige, men den fete huden irriteres ikke like lett av værpåvirkning. Fet hud har ofte en overproduksjon av talg, som gir grobunn for bakterier som kan forårsake utbrudd av kviser. Den daglige hudpleierutinen kan bidra til å balansere talgproduksjonen og redusere urenheter og utbrudd. Å bruke for sterke renseprodukter kan gjøre vondt verre, irritere huden og bidra til økt talgproduksjon, det er også viktig å tilføre den fete huden fuktighet.

Tips til ansiktspleie for fet hud:

 • Fet hud bør renses hver morgen og kveld.
 • Det er anbefalt å bruke kremer med mye fuktighet og lite fett.
 • Ansiktsskrubb noen ganger i uken er å anbefale, da fet hud kan ha en tendens til opphoping av døde hudceller.
 • Det finnes spesialprodukter som kan brukes direkte på urenheter og utbrudd når det er aktuelt.
 • En rensende ansiktsmaske kan med fordel brukes noen ganger i uken.
 • Det finnes også mange dagkremer som har en mattende effekt på huden.

Relevante produkter

Ulike hudtilstander

Det er viktig å ikke blande begrepene hudtype og hudtilstand med hverandre. Hudtypen avgjøres av genene våre og kan ikke endres, men huden kan ha ulike tilstander, uavhengig av hudtype. Disse tilstandene krever ofte egen spesialpleie.

Noen av disse hudtilstandene kan skyldes både indre og ytre faktorer som for eksempel temperatursvingninger, årstid, UV-stråling, stress, sykdom, medisiner, hudpleieprodukter og hormoner.

Eksempler på vanlige hudtilstander:

 • Sensitiv hud: huden er spesielt utsatt for rødme/rødhet, irriteres lett, gir ofte en brennende hud og kan føles øm.
 • Dehydrert hud/ fuktfattig hud: ved denne tilstanden føles gjerne huden et nummer for liten og huden trenger gjerne litt ekstra fuktighet. Det er lurt å avdekke hudtype, slik at du vet om du skal behandle en fet eller dehydrert hudtype.
 • Uren hud: alle kan få uten hud og utbrudd av kviser. Les mer om kviser her.
 • Aldrende hud: solen står for en stor del av hudaldringen, derfor er det viktig å bruke solbeskyttelse. Aldring kjennetegnes ved rynker, ru overflate og ofte pigmentflekker. Les mer om rynker og aldring her.

Vi hjelper deg gjerne i våre Boots-apotek om det er noe du lurer på innenfor hud.

Boots Norway © 2024