Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hvilken håndkrem bør jeg velge?

Det finnes et stort utvalg av håndkremer på markedet og håndkrem er helt sentralt for å opprettholde motstandskraften i huden på hendene når du vasker hendene. Her er kremene som passer best for dine behov.

Håndkremer som ikke klisser

Hvis hendene dine ikke er svært tørre og du trenger krem som trekker raskt inn når du er på farten eller på jobb, er det beste valget kremer med lavere fettinnhold som gir mye fukt. Disse må brukes ofte for å ha god effekt, og du bør smøre deg hver gang du har vasket hendene. Husk å smøre hendene også når du har perioder der du ikke er så tørr.

Fetere håndkremer

Kremer med høyere innhold av fettstoffer er det beste valget for svært tørr hud. Det kan ta noe tid før slike kremer trekker inn i huden, og de kan oppleves som mer klissete enn kremer med lavere fettinnhold. Et alternativ kan være å bruke fetere kremer om kvelden ved leggetid, slik at de får trekke inn over natten og å bruke en lettere krem når du smører deg på dagtid.

Håndkremer med reparerende egenskaper

Sprekker i huden oppstår lett når huden blir tørr eller utsettes for store påkjenninger. Sprekker på hendene gir lett infeksjoner og kan være smertefullt. Ved sprekker på hendene anbefales håndkremer beroligende og gjenoppyggende ingredienser, som hjelper huden å reparere sprekkene.

Husk også barnas hender

I barnehagen og på skoler vasker barna hendene ofte. Også barn kan få tørre, såre og sprukne hender. For barn er det ikke like lett å få smurt hendene i løpet av dagen, og det er ekstra viktig at huden stelles når de kommer hjem. Barn kan synes klissete kremer er til sjenanse, men også her kan en fetere krem brukes på kveldstid. En del kremer vil oppleves som sviende når huden er sår. Hvis dette gjør det vanskelig å få smurt, kan man velge fetere kremer eller salver med mer nøytral pH, og unngå fuktighetsbevarende stoffer som karbamid en periode, til huden er mindre sår. Å innarbeide gode rutiner for smøring er den beste måten å unngå vedvarende utfordringer med tørre og såre hender.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024