Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solbeskyttelse til barn

Solbeskyttelse til barn er ekstra viktig da de har både tynnere hud enn voksne og mindre pigment i huden. Barn bør, som en hovedregel, bruke solbeskyttelse så lenge de oppholder seg i solen over lenger tid. Spesielt i vår- og sommerhalvåret eller på for eksempel sydenferie. Spedbarn bør ikke utsettes for direkte sollys og barn mellom 1–3 år bør beskyttes med klær, solbriller og solhatt.

Det generelle anbefalingen er å unngå direkte sollys over tid, for å unngå å bli solbrent. I sommerhalvåret bør barn helst ikke være i solen i det hele tatt mellom kl. 12- 15, da solen er på sitt sterkeste. 

Forskning har vist at overdreven soling i barne- og ungdomsårene øker risiko for å få føflekk-kreft senere i livet. Les mer om optimal solbeskyttelse og hvordan du beskytter barna i solen her.

Solkrem til barn

Den generelle anbefalingen rundt solkrem til barn er å velge en solkrem med høy faktor (30 eller mer) beregnet til barn, da barn blir lettere solbrent enn voksne. De små har nemlig en sartere hud som blir fortere skadet. (ved sterk UV-stråling.) Har barnet i tillegg lys hud eller rødblondt hår er huden enda mer utsatt for forbrenning. Bruk helst solfaktor 30 eller høyere på barnet. Og husk at selv om solkrem hjelper mye er pauser fra solen en veldig viktig del av å beskytte huden.

Det er spesielt viktig å huske å bruke solkrem tidlig i vår- og sommersesongen, i varme strøk, ved vann og på fjellet. 

 

Se vårt utvalg av solkrem til familie og barn her:

Relevante produkter

Det er forskjell på solkrem for barn og voksne

Den generelle regelen er at du bør velge solkrem tilpasset barn, men det viktigste er at du bruker en solkrem med høy solfaktor. 

Solkrem til barn og familie er generelt sammensatt med få og milde ingredienser spesielt tilpasset sensitiv barnehud, for eks. solkrem uten parfyme. Solkrem til barn er gjerne også ekstra vannresistente (tåler 4x20 minutter bading eller det som står oppført på pakning). En del barnesolkremer er også sandresistente, det vil si at sanden er lett å børste vekk etter lek i sanden. 

I tillegg kan solkrem til barn brukes i både ansiktet og på kroppen (den svir ikke i øynene for eks.), voksne har gjerne en solkrem for kropp og en for ansikt.  Det finnes også solkrem til barn spesielt utviklet for ekstra sensitiv hud, hvis barnet reagerer på vanlig solkrem. 

Har du fjorårets solkrem liggende og lurer på om den fortsatt kan brukes? Les om solkrem og holdbarhet her. 

Barnas solvettregler

  • Lek i skyggen: Ta pauser og unngå solen mellom 12- 15, da solen er på sitt sterkeste. 
  • Bruk solkrem: Bruk solfaktor for barn, minimum solfaktor 30. (Helst solfaktor 50)
  • Smør i tide: Du bør smøre inn barnet (og deg selv) en halvtime før eksponering. 
  • Vær raus med solkrem: Smør godt inn. Barn trenger en barnehåndfull for å dekke hele kroppen. Påfør gjerne annenhver time.
  • Behold klærne på: Bruk solhatt, solbriller og fargerike/ mørke klær da mørke klær beskytter bedre enn lyse. (husk at UV-stråler også trenger gjennom klær)
  • Solkrem uansett vær: selv på kalde eller grå sommerdager kan man bli solbrent. 
  • UV-stråler: det er lurt å sjekke UV-varsler på for eks. yr.no eller uv.nilu.no, slik at du kan unngå solen når den er på sitt sterkeste. Les mer om UVA- og UVB-stråler her. 

Har du lyst på flere gode tips om solbeskyttelse fra Boots apotek? Her har vi samlet våre beste råd og alt om sol. 

Bruk riktig solfaktor på barnet

Barn bør bruke minst solfaktor 30, og gjerne solfaktor 50. Grunnen til dette er at de har tynnere hud og mindre pigment enn voksne. Det er viktig å påføre ny solkrem ofte, og spesielt etter bading, lek, mye svetting og ved bruk av håndkle. Som en hovedregel bør barn (og voksne) smøres annenhver time. Smør alltid godt inn barnet 15 - 30 minutter før soleksponering slik at kremen rekker å trekke inn i huden.  

Les mer om riktig bruk av solkrem her. 

Solbriller til barn

Vi har et godt utvalg av solbriller til barn hos Boots. Vi har for eksempel solbriller som garanterer beskyttelse mot UVA, UVB og UVC. Vi har også solbriller som er tilpasset barn med brillesnor som sørger for at brillene sitter godt på hodet til de minste barna. I tillegg har vi solbriller som er bøyelige og tøyelige uten å knekke.

Se våre solprodukter til barn her. 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024