Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Beskytt huden på fjellet

Når du er på fjellet er det viktig å beskytte huden både mot kulde og sol.  Huden vil ha behov for sterkere beskyttelse fordi høyden og solens refleksjon i snøen gjør strålingen mer intens. Enten vi beveger oss i sola i lavlandet eller på fjellet, blir vi utsatt for UV-stråler. Vi snakker primært om UVA- og UVB-stråler.

Husk å ta vare på huden når du reiser på fjellet. 

Hudens ytterste lag er der for å beskytte hudlagene under. Utenpå huden ligger det er oljelag som bidrar til at huden ikke tørker ut. Når det er for lite fuktighet i det ytterste hudlaget oppfatter vi det som tørr hud. Tørr hud kan flasse, og når det ytterste hudlaget krymper på grunn av mangel på fuktighet kan det oppstå sprekker. Slike sprekker gjør huden utsatt for infeksjoner. 

Kulden påvirker huden, men også overganger mellom kald uteluft og tørt og varmt inneklima utsetter huden for påkjenninger. Vind er også tøft for huden, og kan slite på hudens ytre lag. 

Kattevask er best  

Det beste rådet på fjellet i kulda, er å droppe omfattende vasking, bading og dusjing om morgenen. Bruk renseprodukter både i ansiktet og på hendene når du er på fjellet. Velg rike og nærende ansiktskremer, og glem ikke å smøre hendene jevnlig.  La kremen trekke godt inn i huden, og vent minst 30 minutter før du går ut i kulden. Da har vannet i kremen fordampet slik at det ikke fryser på huden. Rensingen kan også med fordel gjøres etter turen, etterfulgt av en runde med fuktighetskrem. Leppene må man heller ikke glemme. Bruk leppepomade, gjerne med solfaktor, så unngår du både solbrente, sprukne og flassende lepper.

Kuldekrem

Når det er kaldt øker fordampningen fra huden og huden blir lettere tørr. 

Kuldekrem er en krem uten vann, som inneholder store mengder fett og oljer som legger seg som en hinne på huden. Kuldekrem beskytter på denne måten huden mot uttørking. Barns hud er utsatt for uttørking i kulden, og kuldekrem kan være en enkel måte å forebygge dette på. 

Solskader

Solen sender ut ultrafiolette stråler som har effekt på huden. Den mest kjente og ofte ønskede effekten er at pigmentceller i huden aktiviseres og gjør oss brune. UVB-stråler er kortbølgede og kan føre til solforbrenning, mens både UVB-og UVA-stråler, som trenger dypere ned i huden, kan føre til at huden eldes raskere. Skadevirkningene kan vi se over tid i form av rynker, utvidede blodårer og rødmusset hud. Overdreven eksponering kan føre til hudkreft og føflekkreft. UVB-strålene absorberes i overhuden og gjør oss brune eller brente, men kan også gi varige skader i cellefornyelsen.

Solkrem

Det viktigste med tanke på fjellturen er at du velger riktig faktor i forhold til hudens behov, bruker godt med solkrem og smører deg jevnlig. En god solkrem kan erstatte den daglige fuktighetskremen på fjellet. Solkremer inneholder som regel kjemiske filtre som absorberer UV-stråler og/eller fysiske filtre som reflekterer strålene. I dag finnes solbeskyttelse i mange ulike former, fra fetere kremer som er velegnet i påskefjellet, til helt lette lotioner som egner seg godt for de som er utsatt for uren hud og kviser.

Ikke være redd for å starte med høy solfaktor på skituren, særlig hvis huden er vinterblek. Start gjerne med solfaktor 30 eller 50 og bruk lavere faktor etter hvert hvis huden tåler det. Noen områder i ansiktet kan være spesielt utsatt, for eksempel lepper og nesen. Leppepomade og solstift med ekstra høy faktor er lett å pakke ned i tursekken.

Husk særlig på å smøre barn. Barn har tynnere hud, og blir lettere solbrente. Studier tyder på at de første 20 årene av livet er svært viktige med hensyn til forebygging av stråleskader. 

De fleste av oss kjenner fjellvettreglene og viktigheten av disse. På fjellet som i varmere strøk er det også viktig å følge Solvettreglene!

I Boots apotek får du både kuldekremer og solpleie som egner seg for fjellturen.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024