Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hudpleie for menn

God hudpleie for menn kan forebygge vanlige hudproblemer. Og husk; en ansiktskrem for menn er ikke det samme som en ansiktskrem for kvinner.

Hudpleie menn, ansiktspleie mennHudpleie menn, ansiktspleie menn

Egen hudpleie for menn: Fordi menns hud ofte er noe fetere og grovere, kan menn ha behov for andre hudpleieprodukter enn kvinner.

Tiden er forbi da det kun var kvinner som brukte hudpleie. I dag vet vi at hudpleie for menn er vel så viktig for å forebygge vanlige hudproblemer. Vi vet også at hudpleie for menn bør ta utgangspunkt i at menns hud generelt er fetere, grovere og tykkere enn kvinners. Årsaken til dette er at det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker huden.

 

Ansiktspleie for menn

Testosteron bidrar til at menns hud produserer mer talg enn hos kvinner. Dermed er menns hud er mer utsatt for urenheter og kviser, noe som krever spesifikk hudpleie hos menn. Produkter som inngår i en god hudpleierutine kan være ansiktskrem/fuktighetskrem for menn, samt ansiktsmaske, ansiktsrens og ansiktsskrubb for menn. Testosteron påvirker også skjeggvekst og produksjon av kollagen.

 

Skjegg og barbering

De fleste menn barberer seg, noe som gir huden røff behandling. Mange vil oppleve kløe og irritert hud etter barbering, på grunn av små betennelser i hårrøttene. De viser seg som nupper i huden, ofte med gul tupp. Inngrodde hår er også et vanlig problem menn kan oppleve i forbindelse med barbering. Dette problemet kan forebygges ved bruk av en god ansiktsskrubb for menn. For menn som sliter med uren hud, kan en slik skrubb også være en god løsning.

Hvordan unngå nupper i huden etter barbering?

  • Barber deg like etter at ansiktet er vasket. Da er hårene fremdeles myke.
  • Barberer du deg med høvel, bør du bruke en god barbergel. Den gir fukt og forebygger slitasje.
  • Etter barbering skyller du ansiktet med kjølig vann for å lukke porene.
  • Barberingen avsluttes best med en god, pleiende fuktighetskrem for menn, eller en balm.

 

Hudaldring hos menn

Fordi menn har tykkere og fetere hud med større produksjon av kollagen, viser aldringstegn seg som regel senere hos menn enn de gjør hos kvinner. Det er likevel viktig at menn bruker hudpleie som beskytter mot faktorer som kan føre til tidlig hudaldring. Det viktigste er å bruke solfaktor. Undersøkelser viser at de som oftest blir solbrente i Norge er voksne menn. Vi vet at solbrenthet kan gi økt risiko for hudkreft. Lette solkremer og lotioner, som ikke tetter igjen porene, er velegnet for menn.

 

Hudpleieprodukter for menn

Ansiktspleie for menn baserer seg på at deres hud ofte er noe fetere enn kvinners hud. Lette ansiktskremer for menn, eventuelt lotion, vil i mange tilfeller være det beste valget. Om vinteren opplever derimot mange menn at huden i ansiktet blir tørrere og føles stram. Da kan det være nyttig å bruke en noe fetere ansiktskrem. Menn som er mye ute i røft og kaldt klima, kan ha glede av å bruke fete ansiktskremer for menn som beskytter huden mot uttørking. Tørr hud kan både være svært ubehagelig og føre til sprekker.

 

Mange hudpleieserier har i dag egne produktlinjer beregnet på hudpleie for menn. En ansiktsrens for menn er for eksempel viktig for å få vekk smuss og overflødig talg som kan forårsake urenheter. En ansiktsmaske for menn vil tilføre huden næring. Menn kan også med fordel bruke ansiktsskrubb noen ganger i uken.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024