Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hyaluronsyre i hudpleie

Hva er Hyaluronsyre? 

Hyaluronsyre er ett av hudens naturlige fuktighetsbevarende stoffer, og en av de mest brukte fuktighetsbevarende ingrediensene i hudpleie.

Hyaluronsyre, som ikke egentlig er en syre, men en type sukker, er et stoff som har evne til å binde store mengder fuktighet. Når hyaluronsyren binder fuktighet, blir den en tykk, støtdempende og utfyllende substans. I kroppen har hyaluronsyre mange ulike oppgaver. Blant de viktige oppgavene finner vi å smøre ledd og å fylle ut og dempe for støt i ulike vev.

Hvorfor bruke Hyaluronsyre i hudpleie?

Produksjonen av hyaluronsyre reduseres med alderen, og derfor blir det mer og mer aktuelt å tilføre hyaluronsyre i hudpleien når man blir eldre. Når den naturlige produksjonen av hyaluronsyre avtar, vil huden få dårligere evne til å holde på fuktigheten, og linjer og rynker kan blir mer synlige. Tilførsel av hyaluronsyre vil bidra til å «plumpe» opp huden, gi den et freshere utseende på grunn av bedre fuktbalanse og redusere synligheten av aldringstegn som slapp hud og rynker. Hyaluronsyre er en ingrediens som de fleste hudtyper tåler godt og som de fleste med fuktfattig eller moden hud med fordel kan bruke.

Hvordan bruke Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre finnes i ulike former (små og store molekyler), som har noe ulike bruksområder i hudpleie. Hyaluronsyre med store molekyler er veldig god til å holde på fuktighet, men trenger ikke ned i huden. Når denne typen hyaluronsyre brukes i hudpleie, vil den danne en beskyttende og fuktighetsbevarende film på overflaten av huden. For fuktfattig hud som trenger å styrke hudbarrieren vil hyaluronsyre med store molekyler dermed være en god ingrediens.

Tips: Påfør Hyaluronsyre-serum på fuktig hud etter at du har renset huden. Deretter forsegler du fuktigheten og Hyaluronsyren inn i huden med fuktighetskrem.

Hyaluronsyre med mindre molekyler kan trenge ned i huden, slik at den kan fylle ut mellom hudcellene og ha en utfyllende effekt. Denne effekten er positiv i hudprodukter som har som mål å redusere synligheten av rynker og slapp hud.

Visste du at om man påfører hyaluronsyre serum på huden, uten å smøre fuktighetskrem over kan man ende opp med enda tørrere hud? Da kan Hyaluronsyren tiltrekke seg fukt fra de dypere hudlagene og dermed gjøre huden enda tørrere. Derfor kan man prøve å bruke Hyaluronsyre i en «fuktighetssandwich». Rens ansiktet, la huden være lett fuktig, påfør serum med Hyaluronsyre og forsegle alt med fuktighetskrem eller olje før hyaluronsyren har trukket inn i huden.

Boots Norway © 2024