Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hvilke solprodukter trenger du?

I jungelen av solprodukter kan det være vanskelig å navigere. Trenger vi virkelig alle disse produktene? Hilde Marie Hamre, hudterapeut og senior regulatorisk kvalitetsrådgiver i Boots apotek, hjelper deg med å navigere blant vårt store utvalg av solkrem.

Det finnes mange typer solkrem med ulik konsistens, faktor og tilleggsegenskaper. Velg en solkrem tilpasset kroppsdelen den skal brukes på.

«Krem er krem», eller?

Mange solkremer ser like ut, og da burde det ikke være noe problem å bruke solkrem til kroppen i ansiktet, men Hilde Marie Hamre, hudterapeut og senior regulatorisk kvalitetsrådgiver i Boots apotek vil ikke anbefale det til alle:

- Solfilteret kan godt være det samme, men de øvrige ingrediensene i kremene kan være ulike i forhold til om de er tilpasset kropp eller ansikt. Solprodukter til barn kan vanligvis brukes både i ansiktet og på kroppen, og flere familieprodukter kan også det, men mange vil ha stor fordel av å velge solprodukter tilpasser ansikt. For noen vil det også være snakk om et behov for annen solfaktor i ansiktet enn på kroppen, forklarer Hilde Marie.

Mens noen solkremer kan brukes både til kroppen og til ansiktet, er det mange gode grunner til å bruke en tilpasset krem til ansiktet. Viktige forskjeller mellom solprodukter til ansiktet og solprodukter til kropp er for eksempel fettinnhold, konsistens og ingredienser som kan forebygge tidlige aldringstegn, gi ekstra fukt, forebygge pigmentflekker, korrigere farge og dekke ujevnheter.

– Ansiktssolkremer kan være ganske avanserte, og til ansiktet vil de fleste også kunne finne solprodukter som passer deres hudtype og hudtilstand. Den gode nyheten er at med solprodukter tilpasset hudtypen vil også de som kan slite med urenheter og kviser ved bruk av tradisjonelle solkremer finne lettere og mattende produkter som ikke klisser eller stopper til porene. Vi vet at en del vegrer seg mot å bruke solkrem, nettopp fordi den tradisjonelt har vært fet og klissete. I dag har alle muligheten til å finne solprodukter som passer dem, sier Hilde Marie.

–Nå ser vi at også solproduktene til kroppen kommer etter og blir mer avanserte. Det er gode nyheter for de som ønsker hudpleiende solprodukter også til kroppen.

 

Solstiften skal med!

Utsatte områder som lepper, nese og ører trenger ekstra beskyttelse. Derfor er det anbefalt å bruke høyere faktor på disse områdene. Mange solstifter sitter også godt på huden, noe som er bra for de sårbare områdene.

 –I utlandet er det ganske vanlig både blant surfere og skientusiaster bruker godt synlig solstift på de utsatte stedene. I Norge er vi kjent for å være mye ute på tur, og da skal solstiften være med, sammen med solkremen, slår Hilde Marie fast.

–Bruk solstift ofte og bruk den med stolthet. Når du er i aktivitet er det viktig å velge solstifter som er svetteresistente og vannresistente (tåler 2x20 minutter bading) eller de som er ekstra vannresistente (tåler 4x20 minutter bading).

Til leppene finnes det mange produkter som kombinerer alle egenskapene fra pleiende leppeprodukter med solfaktor og gjerne litt farge.

–Her er det et spørsmål om smak og behag om man velger å bruke solstiften også på leppene eller om man går for et spesielt leppeprodukt i tillegg. Huden på leppene er annerledes oppbygd enn resten av ansiktshuden og er mer utsatt for uttørking i solen. Derfor er en vannresistent solstift, gjerne med ekstra tilskudd av fett og fuktighet å foretrekke. Leppeproduktene vil for det meste smake bedre i den grad det er viktig, avslutter Hilde Marie.

 

Kort oppsummert, her er de produktene du trenger: 

  • Solprodukt til kropp.
  • Solprodukt til ansikt.
  • Solstift.

Og husk å tilpass solfaktor og egenskaper etter omgivelsene

 

Solbrent? Les våre beste tips for lindring her.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024