Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Fukt vs. fett - hva trenger huden min egentlig?

Du kjenner følelsen: Ansiktshuden er som en stram, ubehagelig maske. Men hva er det egentlig huden trenger når den føles slik? Skal du gå for en skikkelig fet krem, eller er det egentlig fuktighet som skal til. Kosmetisk dermatologisk sykepleier Mariam Larsen svarer.

Det er forskjell på en tørr hud og en dehydrert hud. Velg de rette produktene til huden din.

-Ja, dette er et veldig kjent dilemma for mange av kundene mine. Alle hudtyper kan føle seg litt «stram i maska» særlig om vinteren, men svaret på hva som er riktig pleie kan være overraskende for mange, røper Mariam.

Saken er nemlig den at det er stor forskjell på å være tørr og å være dehydrert. Hemmeligheten er å kjenne huden sin og å være klar over hvilken hudtype man har.

-Skillet her går mellom den fetere huden og den tørre huden. Fet hud kan ha en tendens til å bli dehydrert og vil trenge fukt når den føles stram og ubehagelig. Man skal være klar over at fet hud godt kan føles slik etter rens eller for eksempel om vinteren. Den tørre huden vil trenge mer tilførsel av fettstoffer, særlig når den føles tørr og stram, og man bør velge en rikere krem, forklarer Mariam.

 

Kombinasjonshud

En hud med kombinasjon av fetere og tørrere partier, såkalt kombinasjonshud, er ganske vanlig. For å holde balansen i en slik hud kan være krevende.

 – Å være veldig nøye med renseproduktene man bruker er viktig når man har kombinasjonshud. Det finnes kremer som er spesialtilpasset denne hudtypen. Noen vil nok likevel oppleve at de må bruke to ulike kremer, en med mer fukt og en med mer fett, for å kunne pleie ansiktet på en god måte, sier Mariam.

 

Kjennetegn på fetere hudtype:

Fet hud har typisk større porer, blir lett blank i T-sonen utover dagen Fetere hudtype kan slite med urenheter og utbrudd av kviser.

 

Kjennetegn på tørrere hudtype:

Tørrere hudtyper har ofte små/usynlige porer og sliter ikke med blankhet utover dagen.

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024