Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

PEPTIDER I HUDPLEIE


Peptider er en av de mest omtalte ingrediensene innen hudpleie akkurat nå. Du har mest sannsynlig hørt at peptider er et positivt tilskudd til din daglige hudpleierutine for å bekjempe aldringstegn og bidra til å glatte ut rynker, samt stramme opp huden. Men har du noen gang lurt på nøyaktig hva peptider er og hva det gjør for huden?


HVA ER PEPTIDER?

Peptider er byggesteinene til proteiner, som kollagen og elastin, og har dermed mange viktige funksjoner i huden. Peptider er selv bygget opp av aminosyrer. Ulike peptider finnes naturlig i kroppen, men peptider kan også fremstilles i laboratorium. Det siste gjør at det er mulig å fremstille peptider til bruk i hudpleie for å utnytte spesifikke effekter.

Ettersom vi blir eldre reduseres produksjonen av disse proteinene og fører til mer synlige aldringstegn i huden. UV-stråler er den eksterne faktoren som bidrar til mest aldringstegn i huden, opp mot 90%, i tillegg vil andre faktorer som røyking, forurensing, søvnkvalitet, klima, stress og kosthold spille inn på hvor sunn hud man har.


ULIKE PEPTIDER, ULIKE OPPGAVER

Det finnes et stort antall ulike peptider, og disse har ulike effekter på og i cellene. Hvilke effekter man har av peptider i hudpleie avhenger derfor av hvilke peptider man bruker.

Mange peptider kan utløse reaksjoner i cellene, det vil si at de setter i gang økt produksjon av for eksempel kollagen og elastin. Peptider med denne funksjonen kan påvirke hvordan huden fremstår med hensyn til elastisitet, fasthet, pigmentering og fine linjer og rynker.

En annen gruppe peptider er de som fungerer som bærere av andre stoffer, slik som kobber og mangan, inn i hudcellene. Både kobber og mangan er sentrale i prosesser som sårheling. Noen av disse bærer-peptidene har også i studier vist gode resultater på hudens fasthet, rynker, mørkere hudpartier, hudens tykkelse og kan også ha positive effekter på hårvekst. Årsaken til dette er at de kan påvirke dannelsen av keratin og kollagen og bidra til å gjenoppbygge hud som har aldringstegn som følge av sol.

Noen peptider kan blokkere de signalstoffene som får musklene i huden til å trekke seg sammen, og slik få huden til å fremstå som glattere og jevnere. Fine linjer og rynker vil da bli mindre synlige. Peptider med denne effekten finnes blant annet naturlig i giften fra enkelte slangetyper.

Peptider med evne til å hemme enzymer kan, brukt i hudpleie, bidra til å minske den skadelige effekten fra UVB-stråling

Les om No7 sine ulike peptidkomplekser PEPTICOLOGY™ og Matrixyl3000 Plus™ her. 


HVORFOR BRUKE PEPTIDER I HUDPLEIE?

Skader i huden akkumuleres over tid og resulterer i synlige hudforandringer. Når vi blir eldre reduseres hudens evne til å reparere seg selv. Derfor blir skader som har utviklet seg under huden stadig mer synlige med årene. Disse tegnene kan være rynker, mangel på fasthet, ujevn hudtone og tekstur, tørrhet og matthet.

Peptider er ingredienser som er effektive, uten å forstyrre hudbarrieren, eller gjøre huden mer sensitiv. Det er derfor en ingrediens som er perfekt for alle hudtyper og de fleste hudtilstander, inkludert sensitiv hud. Tilførsel av peptider i hudpleierutinen din oppmuntrer huden til å øke nivåene av kollagen og elastin, og stimulerer hudens naturlige fornyelsesprosess. FORDELER MED PEPTIDER I HUDPLEIE

  1. Øker kollagenproduksjonen: Kollagen er en viktig komponent i huden som gir den styrke, elastisitet og fasthet. Peptider kan bidra til å stimulere produksjonen av kollagen, noe som kan redusere utseendet av fine linjer, rynker og slapp hud.
  2. Fremmer cellefornyelse: Peptider kan bidra til å øke hastigheten på hudens naturlige cellefornyelsesprosess. Dette kan bidra til å jevne ut hudtonen, redusere hyperpigmentering og gi en friskere og mer strålende hud.
  3. Fuktighetsgivende egenskaper: Noen peptider har fuktighetsgivende egenskaper og kan bidra til å forbedre hudens fuktighetsnivå. Dette kan være spesielt gunstig for personer med tørr eller dehydrert hud.

HVORDAN BRUKE PEPTIDER I HUDPLEIE

  1. Velg riktig produkt: Når du ser etter hudpleieprodukter som inneholder peptider, bør du se etter produkter med peptider som er formulert for spesifikke hudutfordringer du ønsker å behandle, som rynker eller pigmentering. Du finnes mange ulike produkter som inneholder peptider blant annet: peptid serum, ansiktskremer med peptider og øye serum. 
  2. Bruk regelmessig: For å oppnå de beste resultatene er det viktig å bruke peptidprodukter regelmessig over tid. Peptider kan være en langsiktig investering i hudens helse og ungdommelighet.
  3. Kombiner med andre aktive ingredienser: For å maksimere resultatene, kan du vurdere å kombinere peptider med andre aktive ingredienser som retinol, hyaluronsyre eller vitamin C. Disse ingrediensene kan jobbe i synergi med peptidproduktene dine for å oppnå enda bedre resultater.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024