Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Høstens beste hudpleietips

Selv om sommeren på mange måter er en svært god tid for huden, byr den på egne utfordringer. Mye fuktighet i luften gjør huden fin og smidig, men samtidig utsettes den for skadelige stråler som kan være uttørrende for huden.

Hudpleie om høstenHudpleie om høsten

Velg riktig hudpleie for å bevare sommergløden og fuktbalansen i huden.

Her er 4 steg til hudpleie som hjelper deg å beholde sommergløden langt ut over høsten.

Rens riktig

Har du dehydrert hud etter mye sol i sommer, er det beste rådet å bytte til skånsom rensekrem eller rensemelk som inneholder oljer, slik at du ikke vasker huden enda tørrere. Bruker du et fuktighetsgivende ansiktsvann etterpå normaliseres hudens pH-verdi, samtidig som det fjerner eventuelle rester av renseproduktet. Rens huden morgen og kveld og bruk gjerne en mild og finkornet ansiktspeeling en gang i uken for å få bort døde hudceller, etterfulgt av en fuktighetsgivende ansiktsmaske.

Velg riktig krem

For å ta vare på huden etter en lang sommer, er det lurt å bruke en ansiktskrem som opprettholder fuktighetsbalansen. Huden kan også ha behov for ekstra pleie i form av produkter med aktive ingredienser. Særlig kremer med A-vitaminforbindelser (retinoider) har en gunstig effekt på blant annet solskadet hud fordi de bidrar til å øke cellefornyelsen.

Ulike hudtyper trenger ulik pleie, og det er viktig å bruke en krem som er tilpasset nettopp din hudtypes behov etter sommeren. Alle hudtyper kan slite med mangel på fuktighet og aldringstegn i form av rynker og pigmentflekker etter opphold i solen.

Har du en tørr hudtype bør du velge rike, fyldige kremer, gjerne tilsatt vitaminer og oljer som gir huden ekstra næring. Har du normal hud eller blandingshud, kan det være tilstrekkelig å bruke en kremgel eller en lett ansiktslotion, men pass på å tilføre rikelig med fuktighet.

Har du fet hud, kan lettere kremer tilpasset hudtypen eller en gel være det beste valget. Også fetere hud kan bli dehydrert og trenge tilførsel av fuktighet etter sommeren, selv om denne hudtypen ofte tåler miljømessige påvirkninger relativt godt.

Det er ikke bare ansiktet som trenger litt ekstra pleie etter sommersesongen. Også kroppen trenger skånsomme vaskeprodukter, og tilførsel av fuktighet. En god kroppsskrubb tar bort døde hudceller, og gir økt utbytte av fuktighetskremer.

Både hender og føtter kan være påvirket av sand, saltvann og sol, og trenger ofte ekstra rike kremer. Peeling og filing av hard hud på føttene er ikke bare kosmetisk gunstig, men kan også bidra til å forebygge smertefulle sprekker.

Glem ikke solbeskyttelsen!

Selv om sommeren er over, er det viktig å huske at huden trenger solbeskyttelse. Solen kan forårsake hudaldring, solforbrenning og endringer i huden som kan føre til kreft- og det gjelder ikke bare om sommeren. Husk å beskytte ansiktet og andre bare hudpartier når du er ute i solen på fine høstdager. En god dagkrem med solfilter eller en BB-krem kan være gode og praktiske alternativer til klassisk solkrem utover høsten og vinteren.

Ta på deg ekstra glød

Den solbrune huden, som mange av oss trakter etter om sommeren, vil etter hvert blekne, men det er fullt mulig å beholde en frisk farge, som heller ikke er skadelig for huden. Døde hudceller gir lett huden et litt gustent preg, så peeling tilpasset din hudtype er et langt steg på veien til en naturlig glød. Er du av dem som ikke har tid eller ork til mange produkter, kan BB-cream være en super løsning. BB-cream er kort fortalt fuktighetskremer som er tilsatt ingredienser som gir huden et jevnere utseende, og har ofte solfilter. Ønsker du å korrigere ujevnheter i huden, samtidig som du pleier huden i ett steg, kan BB Cream og CC creamCC-cream være et godt valg.

Solpudder har blitt en favoritt i mange kvinners daglige sminkerutine, og det er slett ikke rart. Velger du solpudder tilpasset din hudtone kan du glede deg over en naturlig, solkysset farge hele året.

Det går fint an å “jukse” litt med selvbruning for å få sommerens brunfargen til å vare. Fuktighetskrem eller lotion tilsatt litt selvbruner er enkel å bruke for å gi huden litt farge. Rene selvbruningsprodukter gir mer farge, og finnes i mange utgaver tilpasset ulike behov.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024