Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solbrente lepper

Solbrente lepper kan være en smertefull og irriterende opplevelse for mange, og det er fort gjort å glemme at leppene trenger beskyttelse mot solen. Leppene er annerledes oppbygd enn resten av ansiktshuden. Derfor krever leppene en annen type pleie, også når leppene har blitt solbrente.

Det finnes egne leppeprodukter med solfaktor (SPF) som kan forhindre solbrente lepper.

Solbrente lepper kan gi plager som tørrhet, sårhet og ømhet. Noen ganger kan de solbrente leppene sprekke opp og blø, noe som kan føre til infeksjoner. Derfor er det lurt å passe på, og forebygge ved bruk av solkrem spesielt utviklet for leppebruk. 

 

Fått solbrente lepper? 

Har du blitt solbrent på leppene? Da er det best å unngå solen så godt du kan, og prøve å lindre de såre leppene. Men når skaden først har skjedd kan en svak kortisonkrem, som du påfører morgen og kveld, bidra til å dempe betennelsesreaksjonen der leppene er solbrente.

 

Slik behandler du solbrente lepper

Det er viktig å pleie solbrente lepper med en fet, uparfymert krem eller salve mellom innsmøringen med kortisonkrem. Leppene har ikke talgkjertler, og det vil alltid være større fare for at leppene tørker ut eller får skader i solen. Gjør det til en god vane å ha med deg solstiften når du ute, slik at du kan gjenta påføringen ofte.

 

Husk solkrem til leppene

Husk på leppene dine i solen, og gi de den beskyttelsen de trenger og fortjener. Forebygging av solforbrenning på leppene ved hjelp av solstift eller leppepomade med høy solfaktor er å foretrekke. Til leppene finnes det mange produkter som kombinerer alle egenskapene fra pleiende leppeprodukter med solfaktor, hvor noen også har tilsatt farge.

 

Solstift til leppene

Det er lurt å bruke en solstift med høy solfaktor på spesielt utsatte områder som lepper, nese, kinn og ører. En god solstift gir ekstra beskyttelse, og kan forhindre forbrenning og uttørking. Mange solstifter sitter også godt på huden, noe som er bra for de sårbare leppene.

En god huskeregel er å velge en solkrem tilpasset kroppsdelen den skal brukes på, og da er solstift å foretrekke på leppene. 

Det er lurt å alltid ha med solstiften når du er ute på sommeren, og bruke den aktivt. Huden på leppene er annerledes oppbygd enn resten av ansiktshuden og er dermed mer utsatt i solen. Derfor er en vannresistent solstift, gjerne med ekstra tilskudd av fett og fuktighet å foretrekke. Solstiften skal tåle bading, les mer solkremene du trenger her.  

 

Sol kan gi herpesutbrudd på leppene

Sol kan bidra til å trigge utbrudd av herpes på leppene, og det er ikke uvanlig at man får såkalte «forkjølelsessår» etter soling. Har du hatt utbrudd av herpes tidligere, er det ekstra viktig å passe på at leppene ikke blir solbrente. Ved herpesutbrudd kan reseptfri, antiviral behandling brukes. Les mer om munnsår i forbindelse med herpes her

Relevante produkter

Boots Norway © 2024