Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Eksem

Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. Eksem er en inflammasjonstilstand i huden og kan ha ulike årsaker.

Kvinne med eksemKvinne med eksem

Det er ofte nødvendig med kortisonpreparater for å behandle eksem, men rike kremer og dusjoljer kan virke beroligende på inflammasjon i huden.

To vanlige former for eksem er atopisk eksem og kontakteksem. Eksem kan være kronisk (langvarig) eller akutt, og har hos de fleste et forløp med bedring om sommeren og forverring om vinteren.

Behandling av eksem består i å redusere årsakene til og faktorer som kan forverre eksemet. Det er viktig å forhindre kløe og tørr hud. Sentralt i behandlingen er salver/kremer som behandler inflammasjonen i huden.

Bruk av kortisonkremer er ofte nødvendig for å behandle eksem, og brukt riktig er kortison en trygg og god behandling. For å få god kontroll på eksemet er det viktig å bruke sterke nok kortisonpreparater i lange nok tidsintervaller. I periodene uten kortisonbehandling bør det brukes fuktighetskremer for å forhindre tørr hud som i seg selv kan forverre eksemet. Det finnes også badeoljer og dusjsåper som forhindrer uttørking av huden.

Kortisonpreparater uten resept kan brukes til milde eksemformer, men man bør rådføre seg med lege dersom det ikke gir tilstrekkelig effekt eller ved vedvarende problemer.

Vanlige former for eksem


Kontakteksem

Kontakteksem skyldes stoffer som kommer i kontakt med huden og som huden enten reagerer allergisk på eller blir skadet av. Stoffer som er kjent for å forårsake allergiske reaksjoner i huden er ulike parfyme-stoffer og nikkel, men det finnes svært mange stoffer man kan reagere allergisk på. For å slå fast hvilket stoff man reagerer på kan hudlege teste stoffer direkte på huden. Det finnes også mange stoffer som kan skade huden direkte. Håndeksem kan for eksempel forårsakes av såpe eller løsemidler. Å bruke hansker når man håndterer sterke kjemikalier og rengjøringsmidler er å anbefale.

Atopisk eksem

Eksem som stadig vender tilbake uten en kjent årsak er svært vanlig, spesielt blant barn. Les mer om atopisk eksem her

Seboréisk eksem

Områder der det er mange talgkjertler, slik som hodebunn, ører, øyebryn, kan rammes av seboréisk eksem. Dette eksemet kjennetegnes av kløe, flass og rød hud. Det er flere menn enn kvinner som får seboréisk eksem, og hos spedbarn kan denne typen eksem finnes i hodebunnen og under bleien. Eksemet kan være kronisk hos voksne, men vil ofte vise bedring om sommeren. Hos spedbarn vil eksemet ofte forsvinne med alderen.

Årsaken til eksemet er fremdeles uklar, men det ser ut til at det er en sammenheng mellom seboréisk eksem og an sopp som finnes naturlig i huden. Behandling som dreper soppen ser ut til å bedre

Relevante produkter

Boots Norway © 2021