Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hva er forskjellen på UVA- og UVB-stråler?

UV-stråler kan gjøre oss både brune, brente og føre til langvarige skader på huden. 

UVA- og UVB-stråler kan brenne og skade huden. Sjekk UV-indeksen før du velger solbeskyttelse.

En del av strålingen fra solen er ultrafiolette stråler, UV-stråler. Det finnes ulike typer UV-stråler, UVA og UVB regnes som de viktigste. Både UVA og UVB kan gi skader på huden, og derfor er det viktig å velge solprodukter som beskytter mot begge deler og har stabile stabile filtere som ikke brytes ned av sollys. Solkremer som selges i norske fagkanaler er underlagt strenge regler for kvalitet og merking slik at du kan være trygg på at solproduktene holder det de lover. Barn er særlig utsatt for stråleskader på huden, og god beskyttelse de første 20 årene av livet forebygger en rekke senskader.

 

UVA-stråler

Størsteparten av UV-strålene fra solen er UVA-stråler. UVA-strålene påvirkes ikke like mye av årstid, vær og breddegrad som UVB-stråling. De passerer glass og skylag, og absorberes i liten grad i atmosfæren. Det er UVA-strålene som vanligvis forårsaker soleksem. UVA kan brenne huden og bidrar til at huden eldes. UVA-strålene gjør oss raskt brune når vi utsettes for sollys. Nyere forskning tyder på at UVA også er medvirkende årsak til utvikling av kreft i huden.

 

UVB- stråler

UVB-strålene har effekter på huden som gjør at produksjonen av vitamin D aktiviseres. Det er denne typen stråler som gjør oss brune etter noen døgn, men som også kan brenne huden. Årsaken til at UVB-strålene gjør oss brune er at de stimulerer cellene som produserer pigment som beskyttelse mot UV-stråler. UVB-strålene kan gi skader i cellene som forårsaker hudkreft. I motsetning til UVA påvirkes UVB i stor grad av skyer og ozonlag. Også UVB bidrar til hudaldring. UVB-strålingen vil være størst når solen står høyt på himmelen. Den beste beskyttelsen mot disse strålene er derfor å holde seg unna direkte sol i timene mellom 12 og 15.

Når huden ikke er vant til mye sol, kan en brå overgang øke faren for solbrenthet. Klær vil gi en viss beskyttelse, men en del av UV-strålene slipper gjennom tekstiler. Ca. 50 % av UV-strålene går også gjennom vann, så man kan bli solbrent mens man bader eller svømmer. Solkremer som er merket «ekstra vannresistent» er testet til å tåle 4x20 minutters bading/svømming. Solkremer merket «vannresistent» tåler bading/svømming i 2x20 minutter.

 

Sjekk UV-indeksen før du smører deg

UV-indeksen angir hvor intens solens stråling er og hvordan du bør beskytte deg. Daglige UV-varsler angir mye stråling fra solen man forventer med hensyn til skydekke og solens stilling på himmelen.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024