Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hva bør reiseapoteket inneholde?

Hva du skal ha i reiseapoteket avhenger av hvor reisen går og hvem som skal være med på turen. Har du med barn, er det viktig å ha med legemidler som kan tilpasses med hensyn til dosering til barn. Husk å oppbevare alle legemidler i originalpakningene, slik at det er lett å identifisere de ulike produktene og ikke oppstår problemer ved innreise til andre land.

Et reiseapotek er en god investering uansett om du skal på reise innenlands eller utenlands, ved sjøen eller på fjellet. Reiseapoteket bør innholde det du trenger for å gi førstehjelp til å behandle små skader og enkle plager. Det bør tilpasses reisemål og reiselengde.

Visste du at ...

  • Hvis du bruker faste medisiner, sørg for å ta med det du trenger eller undersøk om medisinen kan skaffes på reisemålet
  • Det er regler for hvilke legemidler du kan ta med deg over landegrensene. Spør på apoteket hvilke regler som gjelder for dine legemidler. Du kan også se informasjon på Statens legemiddelverk, slv.no.
  • Undersøk om det anbefales reisevaksiner eller om du trenger legemidler for å forbygge malaria. Oversikt over malariaområder og nødvendige vaksiner finner du på fhi.no
  • På reise kan det lett bli til at du får i deg for lite vann. Særlig ved reise i varme områder og hvis man svetter mye, drikker alkohol eller får diaré. Drikk nok vann slik at du ikke blir dehydrert, kombiner eventuelt med væskeerstatning, for eksempel Resorb ved behov. Tips om hvordan takle hetebølgen eller Les mer om heteslag og solstikk
  • Sjekk alltid om du kan drikke vannet eller om du bør kjøpe vann, for å unngå problemer med magen.
  • Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Se utvalget vårt.
  • Det finnes hygieneprodukter i reisestørrelse på apoteket som er praktisk å ha med seg. Se utvalget av reiseartikler.

Populære produkter

Råd og tips

Egenbehandling diaré

Egenbehandling av diaré 

Les mer her

Sårbehandling

Forebygg arr og infeksjoner.

Les mer her

Innsektstikk

Behandling og forebygging av innsektstikk.

Les mer her


BYFERIE

Drar man til en større by på ferie, vil det som regel være relativt lett å finne apotek og/eller legehjelp hvis det skulle bli nødvendig. Det er likevel lurt å ha med seg et basis reiseapotek til egenbehandling fordi utvalget kan være svært annerledes i andre land. Vær forberedt på turistdiaré (lenke til sak om turistdiaré).

Gode tips til byferien:

SOLFERIE/STRANDFERIE

Nok solkrem. Husk at det går en teskje (ca. 5 ml) solkrem til innsmøring av ett ansikt og en håndfull (ca. 45 ml) solkrem til innsmøring av en kropp. Huden trenger også nok fuktighet etter en lang dag i solen, så ta med aftersun. Reiser du til sydlige strøk er risikoen for solforbrenning stor. Husk å ta pauser fra solen og unngå soling mellom 12.00 og 15.00 når solen står på sitt høyeste.

Les mer om solbeskyttelse her

Dette må med på solferie:

AKTIV FERIE

Hånddesinfeksjonsgel eller servietter er lure å ha i tursekken. Det kan være sparsomt med vaskemuligheter når man er ute på tur. God håndhygiene er den beste måten å unngå smitte på.

Ta med deg middel som beskytter mot mygg og flått når du skal ferdes i skog og mark. Husk flåttpinsett til å fjerne flåtten med. Les mer om innsektstikk og flåttbitt

Godt fottøy kan til en viss grad beskytte mot huggormbitt. Skulle du likevel være så uheldig at du blir bitt, hold bittstedet i ro og ta kontakt med lege. Gnagsårplaster er en naturlig følgesvenn på turer der du skal gå mye. Et lett, lite førstehjelpssett bør du også ta med deg, slik at du enkelt kan ta hånd om sår og skader som måtte oppstå. Både snø og vann reflekterer mye sol, og det er lett å bli solbrent. Bruk derfor høy solfaktor og gå for ekstra vannresistent solkrem.

Ekstra viktig til aktiv ferie:

Smerte og plager

Solkrem

Boots Norway © 2024