Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Slik beskytter du huden mot påskesolen

Beskytt huden mot påskesolenBeskytt huden mot påskesolen

Det er det samme som gjør påskesolen så fristende som også gjør den så farlig. Kombinasjonen av vinterblek hud, sterk vårsol og refleksjon fra snø eller sjø er en tøff påkjenning for hud og øyne.

 

Solens ultrafiolette stråler gjør oss både brune og solbrente. I kombinasjon med snø eller vann er faren for solbrenthet ekstra stor. Snø reflekterer nesten all stråling som treffer den fordi den er hvit. Det vil si at vi treffes av solens stråler to ganger, først fra solen selv og så fra refleksjonen fra snøen. Selv om du går med solen i ryggen, kan refleksjon fra snø eller sjø gjøre deg solbrent i ansiktet. UV-strålingen kan være sterk, selv om det er overskyet og lett snøvær. Rundt påsketider er det også vanlig at det oppstår områder med tynnere ozonlag i våre områder. Ozonlaget er jordklodens «solfilter» og tynnere ozonlag betyr at en større del av solens stråling trenger gjennom og at vi lettere blir solbrente.

– Unngå sjokksoling i påsken, sier hudterapeut og fagleder Hilde Marie Hamre

 

Sjokksoling er aldri bra

– Det er fristende å sole seg så mye som mulig når man først har fri og vårsolen titter frem. Ukritisk soling er imidlertid alt annet enn lurt, forklarer Hilde Marie Hamre, hudterapeut, fagleder og kvalitetsrådgiver i Boots Apotek.

– Plutselig, intens soling øker faren for flere ulike problemer, forteller Hilde Marie. – Akutt solforbrenning er det som er mest merkbart her og nå. Solskader i form av pigmentflekker og rynker kan oppstå ved soling, og faren for utvikling av ulike typer hudkreft vil også øke når man har hatt solskader eller vært utsatt for store mengder sol.

 

Lys hud i faresonen

En konsekvens av nordmenns solvaner er en lite hyggelig pall-plassering blant land med høy forekomst av føflekkreft. Genetiske faktorer har også mye å si for faren for utvikling av hudkreft.

– De med lys hudtype er mer utsatt for solforbrenning enn de som har mer naturlig solbeskyttelse på grunn av mørkere hudtype. De med lysere hudtyper er også mer utsatt for føflekkreft. Det er kombinasjonen av intens soling og lyse hudtyper som gjør at nordmenn er på verdenstoppen i forekomsten av føflekkreft, sier Hilde Marie. Tradisjonelt har kvinner fått føflekkreft oftere enn menn, men menn har nå passert kvinner i forekomst. Nordmenns solvaner har endret seg, særlig blant menn og i aldersgruppen over 50 år.

Det er viktig å smøre seg selv om det er overskyet. Boots Apotek har Norges største utvalg av solpleie.

Mange menn er lite flinke til å bruke solkrem. Særlig i aldersgruppen 40+ syndes det mye. Dette kan være menn som er aktive både skiløpere og syklister, så faren for hudskader er stor i denne gruppen, advarer Hilde Marie. – Med det store utvalget av solprodukter, er det ingen unnskyldning at man synes solkrem er noe kliss. Det finnes solprodukter som passer absolutt alle!

 

Nordmenn elsker sol – topper hudkreftstatistikken

Stadig flere reiser også på ferier til varmere strøk med sterk sol. Det er også sannsynlig at solariebruk har bidratt til økt forekomst av føflekkreft, forteller Hilde Marie, og legger til at vi sannsynligvis må legge fra oss idealet om solbrun hud for å komme uvettig soling til livs. Husk at du kan få skannet mistenkelige føflekker på de fleste Boots Apotek.


Slik beskytter du huden mot påskesolen:

  • Bruk høy solfaktor også når det er overskyet eller snør
  • Husk at du skal bruke en hel teskje solkrem til ett ansikt
  • Husk ekstra beskyttelse på utsatte områder som nese, lepper og ører
  • Gjenta smøring med solkrem ofte
  • Bruk solbriller

Relevante produkter

Boots Norway © 2024