Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Barnet har blitt solbrent. Hva gjør du?

Hvis barnet ditt har blitt solbrent, er det viktig å lindre plagene best mulig. Det du kan gjøre er å kjøle ned forbrenningen med en klut som er vridd opp i kaldt vann. Det finnes også kjølende geler eller kremer du kan ta på den solbrente huden.

Solbrente skuldreSolbrente skuldre

Bruk av solfaktor vil bidra til å forhindre at man blir solbrent, men hvis barnet først blir brent er det viktig å behandle forbrenningen riktig. 

Det er også viktig å beskytte huden og ikke utsette den for mer sol. Hvis huden er brent og hoven, kan du bruke hydrokortison, Aloe Vera eller After Sun passende for barn. Hydrokortison kan brukes i 2-3 dager, så lenge barnet er over 2 år. Kremer som inneholder lidokain kan brukes av barn i alle aldre, det er et lokalbedøvende middel som gir en kortvarig lindring av smerte ved solbrenthet. 

Kontakt lege ved store forbrenninger som blemmer, feber, kvalme og hvis barnet er tydelig plaget og ingenting hjelper. Behandling bør kun benyttes på et begrenset hudområde. tillegg er det viktig å kontakte lege hvis barnet er under 2 år og trenger behandling med reseptfrie midler. 

Det er lurt å unngå å bli solbrent i barne-og ungdomsårene, for å minske risiko for å utvikle hudkreft senere i livet.

Les mer om hvordan du beskytter barnet i sola her. 

 

Hvordan forebygge solbrenthet

Hvordan forebygge solbrenthet? Det er lurt å beskytte barna med lette sommerklær og høy solfaktor der huden er eksponert. Små barn bør ha på seg solhatt med en god brem som også beskytter nakken og ørene, barn under ett år bør ikke oppholde seg i solen. 

Det er også viktig å holde barnet helt unna solen i noen dager til solbrentheten går over. 

Her er noen tips og råd om du blir solbrent. 

 

Relevante produkter

Soleksem på barn

Noen barn får soleksem, da er det viktig å holde barnet unna solen. Det skal langt mindre soleksponering til for at eksemet blusser opp enn ved for eksempel solbrenthet. Det er ikke kjent hva som nøyaktig skjer i hudcellene hos de som får soleksem, men sollyset lager reaksjoner i huden (kjemiske forbindelser) som kroppen oppfatter som fremmed. Kroppen vil da skape en motreaksjon og utvikler en lokal betennelse. Betennelsen gjør huden varm, rød og litt hoven. Soleksemplager kan dempes noe ved hjelp av lokalbehandling med hydrokortison. (reseptfritt fra 2 år)

Her kan du lese mer om soleksem. 

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024