Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Tørr hud

Dersom du opplever tørr hud, er det lurt å vurdere produktene du bruker i hverdagen. Milde renseprodukter, dusjoljer og rikere kremer vil bidra til å gjenopprette og bevare hudens fuktighet. Dette vil motvirke sprekkdannelser og kløe i huden.

Tørr hud: Følelsen av tørr hud er ubehagelig. Tørr hud: Følelsen av tørr hud er ubehagelig.

Hvorfor får man tørr hud?

Fettlaget ytterst i huden holder på hudens fuktighet. Er fettlaget borte, forsvinner vannet og huden blir tørr. Den tørre huden kjennes gjerne stram og sår, og den kan flasse og klø. Tørr hud kan føre til sprekker som slipper bakterier inn gjennom den barrieren som huden vanligvis utgjør, og det kan oppstå infeksjoner.

 

Årsaker til tørr hud:

 • Været – kuldegrader og soling
 • Inneklima - fyring
 • Lavt væskeinntak – drikk nok vann!
 • Hyppig kontakt med vann og såpe
 • Økende alder gir tørrere hud
 • Strålebehandling og cellegift
 • Hudsykdommer, Sjøgrens syndrom og visse typer kreft
 •  Arv

Såpe for tørr hud

Er du plaget av tørr hud, bør du forsøke å beholde det naturlige, beskyttende fettlaget i huden. Velg dusjolje eller mild såpe til hudvask, og bruk lunkent i stedet for varmt vann i dusjen eller badekaret. Begrens de lange karbadene, og ta heller en rask dusj. Tørr hud i ansiktet bør ikke vaskes med såpe, men renses med milde renseprodukter tilpasset tørr hud.

 

Tilfør fuktighet til huden

Etter vasking bør huden på kropp og ansikt klappes forsiktig tørr slik at du ikke gnir eller skraper den opp. Så tilfører du huden fuktighet. Bruker du en hudkrem mot tørr hud regelmessig, vil du unngå tørr hud som kan gi både tørre flekker og rødhet i huden. Når du har tørr hud bør du også vurdere å dusje eller bade noe sjeldnere, fordi vasking kan tørke ut huden.

 

Fuktighetskrem etter dusjen for tørr hud

Du bør smøre deg med en god hudkrem hver gang du har badet eller dusjet. Det finnes mange gode fuktighetskremer og kroppsoljer på apoteket, så prøv deg gjerne frem til de produktene som gir best resultater for din tørre hud.

Ulike typer krem for tørr hud

Fet krem anbefales til ekstremt tørr hud. Det tar litt tid før fete kremer trekker inn i huden, og for noen kan en fet krem bli for tett og føre til varme og kløe. Smør evt. den fete kremen bare på tørre flekker på huden, og bruk en lettere krem på resten av kroppen. Fuktighetskrem passer til hele kroppen, og trekker lettere inn i huden enn fet krem. Lotion har en mer flytende konsistens, og passer best for lettere tørr hud.

Foundation for tørr hud

En foundation jevner ut huden, og er for mange et must i hverdagen. Når du bruker foundation på tørr hud, er det viktig at du påfører en god fuktighetskrem først. Deretter bør du velge en foundation som er utviklet for tørr hud, og som ikke tetter porene. Et alternativ til foundation er en BB-krem. Det er en farget dagkrem som kan egne seg bedre til tørr hud.

 

Kløe i huden

Opplever du kløe i huden, kan det være knyttet til tørr hud. Mange ting kan få huden din til å klø, som for eksempel insektbitt, soppinfeksjoner og allergier. Denne typen kløe i huden er avgrenset, og som regel ikke relatert til tørr hud. Dersom du har kløe i huden over hele kroppen, er det ofte forbundet med tørr hud, eksem eller elveblest. Kanskje er du allergisk mot vaskemiddelet du bruker? Eller kanskje reagerer huden din på den tørre luften innendørs om vinteren? Følg tipsene nedenfor, og se om kløen avtar. Hvis ikke, bør du snakke med legen din.

 

Tips til deg med tørr hud

 • Hyppig dusjing, bading og sterke såper fjerner det naturlige fettlaget i huden slik at vannet lettere fordamper og huden blir tørr. Bruk derfor dusj- og badeoljer.
 • Tørr hud i ansiktet pleies best med renseprodukter som fjernes med bomull.
 • Bruk nærende og fuktighetsgivende kremer for å pleie tørre flekker på huden.
 • Mye sol, men også vintervær, høy innetemperatur og tørt inneklima kan gjøre huden tørr.
 • Tørr hud er ofte en følgetilstand ved flere hudsykdommer, f. eks atopisk eksem.
 • Hudplager som eksem kan blusse opp når huden er tørr.
 • Ingredienser som har positiv effekt på tørr hud er blant annet karbamid, glyserin, havreekstrakt og rapsolje.
 • Husk at Normal hud også kan bli tørr.

Relevante produkter

Boots Norway © 2021