Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Tørr hud

Tørr hud kan gi kløe i huden og oppleves ubehagelig. Milde renseprodukter, dusjoljer og rikere kremer vil bidra til å gjenopprette og bevare hudens fuktighet. Dette vil motvirke sprekkdannelser og kløe i huden.

dame med tørr hud som smører seg meg krem etter en dusjdame med tørr hud som smører seg meg krem etter en dusj

Hvorfor blir huden tørr?

Fettlaget ytterst i huden er en barriere som holder på hudens fuktighet. Denne barrieren påvirkes av både ytre og indre faktorer. Når fettlaget blir borte, fordamper vannet fra huden og den blir tørr. Tørr hud kjennes gjerne stram og sår, og kan gi flere plager som kløe i huden.  Tørre lepper og flassing i ansiktet kan også oppstå. I tillegg kan det utvikle seg sprekker i huden som slipper inn bakterier, noe som kan føre til infeksjoner og irritasjon.

Hvilken hudtype har du?

 

8 årsaker til tørr hud:

 • Været påvirker huden – både vinterkulde og sol kan tørke ut huden
 • Tørt inneklima forårsaket av fyring
 • Lavt væskeinntak – husk å drikke nok vann
 • Hyppig kontakt med varmt vann og sterk såpe
 • Økende alder gir tørrere hud
 • Man kan også være arvelig disponert for tørr hud
 • Strålebehandling og cellegift
 • Hudsykdommer, Sjøgrens syndrom og visse typer kreft

Les mer om tørr vinterhud

 

Mild såpe for tørr hud

Er du plaget av tørr hud, bør du forsøke å bevare det naturlige, beskyttende fettlaget i huden. Utsatte steder for uttørking er blant annet tørre hender, tørre føtter – og legger, tørr hud rundt øynene og ellers i ansiktet. Velg dusjolje eller mild såpe til hudvask, og bruk lunkent i stedet for varmt vann i dusjen og badekaret. Begrens de lange karbadene, og ta heller en rask dusj. Tørr hud i ansiktet bør ikke vaskes med såpe, men renses med milde renseprodukter tilpasset din tørre hudtype. Er du plaget med tørre, irriterte og sprukne hender? Da bør du bruke en mild håndsåpe, eller gjerne en håndvaskolje fremfor sterke såper som virker uttørkende.

Tørre hender? Les mer her

 

Tilfør fuktighet til huden

Etter vasking bør huden på kropp og ansikt klappes forsiktig tørr slik at du ikke gnir eller skraper den opp. Så tilfører du huden fuktighet i form av en ansiktskrem for tørr hud og en egnet hudkrem på kroppen. Det finnes mange gode fuktighetskremer og kroppsoljer på apoteket, så prøv deg gjerne frem til de produktene som gir best resultater for din tørre hud. Regelmessig bruk av hudkremer mot tørr hud vil lindre kløe i huden og følelsen av tørrhet. Et annet tips er å dusje eller bade noe sjeldnere, fordi vasking kan tørke ut huden.

 

Ulike typer krem for tørr hud

Fet krem anbefales til svært tørr hud. Det tar litt tid før fete kremer trekker inn i huden, og for noen kan det bli for tett og føre til varme og kløe. Smør eventuelt den fete kremen bare på tørre flekker på huden, og bruk en lettere krem på resten av kroppen. Fuktighetskrem passer til hele kroppen, og trekker lettere inn enn fet krem. Lotion har en mer flytende konsistens, og passer best for lettere tørr hud.

Foundation eller BB-krem?

En foundation jevner ut huden, og er for mange et must i hverdagen. Når du bruker foundation på tørr hud, er det viktig at du påfører en god fuktighetskrem først. Deretter bør du velge en foundation som er utviklet for tørr hud, og som ikke tetter porene. Et alternativ til foundation er en BB-krem. Det er en farget dagkrem som kan egne seg bedre til tørr hud.

 

Kløe i huden

Kløe i huden kan ha mange årsaker, for eksempel insektbitt, soppinfeksjoner og allergier. Denne typen kløe er gjerne avgrenset og forbigående. Dersom du har kløe i huden over hele kroppen, er det som regel forbundet med tørr hud, eksem eller elveblest. Kanskje er du allergisk mot vaskemiddelet du bruker? Eller kanskje reagerer huden din på den tørre luften innendørs om vinteren? Følg tipsene nedenfor, og se om kløen avtar. Hvis ikke, bør du snakke med legen din.

Les mer om eksem og atopisk eksem 

 

8 tips til deg med tørr hud

 • Hyppig dusjing, bading og sterke såper reduserer det naturlige fettlaget i huden. Bruk derfor dusj- og badeoljer tilpasset tørr hud og dusj litt sjeldnere.
 • Tørr hud i ansiktet pleies best med renseprodukter som fjernes med bomull.
 • Bruk nærende og fuktighetsgivende kremer for å pleie tørre flekker på huden.
 • Beskytt deg mot elementene: Sterk sol, bitende kulde og tørt inneklima kan tørke ut huden.
 • Tørr hud er ofte en følgetilstand ved flere hudsykdommer, f. eks atopisk eksem.
 • Hudplager som eksem kan blusse opp når huden er tørr.
 • Ingredienser som har positiv effekt på tørr hud er blant annet karbamid, glyserin, havreekstrakt og rapsolje.
 • Husk at normal hud også kan bli tørr innimellom.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024