C-vitamin for glødende hud

C-vitamin har mange viktige funksjoner i kroppen, og er også en effektiv ingrediens i hudpleie. Med vitamin C i din daglige hudrutine kan du ta gløden tilbake.

Kvinne som smører ansiktetKvinne som smører ansiktet

C-vitamin i hudpleie beskytter mot frie radikaler som kan ha en aldrende effekt på huden.

Tid for glød

Mange av egenskapene C-vitamin har som hudpleieingrediens er knyttet til at dette er en viktig antioksidant. Antioksidanter beskytter huden mot frie radikaler som blant annet bidrar til hudaldring. C-vitamin brukes også for å gi huden et jevnere utseende og jevnere hudtone. Dermed er det mange gode grunner til å inkludere vitamin C i den daglige hudpleien.

Eksfolierende og lysnende effekt

Tap av glød og et matt og grått utseende på huden kommer ofte av opphopning av døde hudceller på hudens overflate og dårlig blodsirkulasjon. Vitamin C har en peelende effekt på hudens overflate, som bidrar til å fremme glød. Vitaminet brukes også for å minske synligheten av mørkere partier i hudtonen når disse sitter i hudens overflate. Når døde hudceller peeles bort, stimuleres dannelsen av nye celler. Dette gjør at hud får en jevnere og mykere overflate og fremstår som friskere. Som et resultat av dette vil porer også fremstå som mindre synlige. C-vitaminet har også en rolle i dannelse av kollagen som gir fasthet til huden.

Bekyttelse mot frie radikaler

Cellene våre påvirkes hele tiden av det som kalles frie radikaler som kan bryte ned cellene. Frie radikaler kan komme fra luftforurensning, i form av sigarettrøyk, men også fra stråling fra solen og som et resultat av stress. Vitamin C er en antioksidant. Det vil si at den beskytter cellene mot den nedbrytende effekten fra frie radikaler ved at de frie radikalene reagerer med C-vitaminet i stedet for med hudcellene. Frie radikaler er en årsak til hudaldring og rynker, og derfor brukes vitamin og andre antioksidanter ofte som ingrediens i hudprodukter.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021