Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Sminke som sitter

Når man først legger ned tid på å sminke seg, så er det ønskelig at resultatet holder så lenge som mulig. Det finnes flere metoder og hjelpemidler man kan ta ibruk for at sminken skal sitte hele dagen (eller kvelden). Vi har samlet våre beste tips og triks for at din sminke skal se feilfri ut, lengst mulig. 

Ved å velge de rette produktene for din hudtype kan du få sminken til å holde seg feilfri lengre.

Første bud for holdbar sminke er godt underlag. Riktig rens er faktisk avgjørende for at sminken skal sitte hele kvelden.

 

Velg produkter for din hud

Pleier du huden din daglig, er du allerede kommet langt på veien til et godt resultat. Det første du bør gjøre er å sikre at renseproduktene du bruker er tilpasset huden din. Renseproduktene skal fjerne overflødig talg og smuss både morgen og kveld. Sminke som legges på talg og smuss vil uansett ikke sitte. Mange norske kvinner bruker ikke egnede renseprodukter i ansiktet. Det er viktig å huske at vann alene ikke kan fjerne overflødig talg og gammel sminke.

  • Et tips er å rense to ganger før du skal legge festsminke for å sikre at sminken ikke glir av.

Serum inneholder konsentrerte mengder med virkestoffer og trekker raskt inn i huden. Dette skal påføres like etter rens for et godt resultat. Avslutt med fuktighetskrem, og velg gjerne en lettere krem hvis du skal legge en holdbar festsminke. La kremen trekke inn fem til ti minutter før du legger sminke.

 

Les om foundation og godt underlag her

Et godt råd er å legge sminke i tynne lag, i stedet for å smøre tykt på. Hvis foundation legges for tykt og ikke jobbes inn i huden, har den lett for å gli av. Legg heller på et ekstra, men tynt lag enn å smøre tykt på. Et løst, transparent pudder kan bidra til å fiksere sminken og bidra til at huden ser naturlig matt ut. Er overflaten fremdeles litt preget av pudder kan en god ansiktsspray gi et mer naturlig resultat. Noen produkter kan det også lønne seg å ta med i vesken for oppfriskning. Dette gjelder for eksempel concealer og ansiktsspray, og selvsagt leppeprodukter.

 

Når øyenskyggen ikke sitter

Start med å legge et tynt lag pudder på øyelokket. Påfør så en nøytral lys farge over hele lokket og opp til brynet med en øyeskyggekost. Deretter kan du legge de mørkere fargene.

Et tips er å legge litt løst pudder eller en ansiktsserviett under øynene når man legger pudderskygger som fanger opp fargepartikler på avveie. Pudderet og øyeskyggerester kan da lett børstes bort med en ren pudderkost når man er ferdig med å legge skyggene.

 

Hvorfor drysser mascaraen?

Gammel mascara drysser lett. Macara tørker ut hvis luft pumpes inn i hylsen, vri heller kosten ut av pakningen, og tørk ikke overflødig produkt på tuppen av hylsen. Når kosten føres ned igjen blander dette seg med resten av mascaraen, og den tørker ut.

Til store begivenheter, felles det ofte en tåre eller to, og generelt sett sitter vannfast mascara og eyeliner bedre enn de som ikke er det.

 

Tørt på tørt, vått på vått

Konsistens: Som hovedregel bør du velge tørr pudderblush sammen med pudderbasert foundation og kremblush sammen med krembasert foundation. Å blande tørre med våte konsistenser kan føre til at produktene kaker seg på huden og gir et ujevnt resultat. For noen vil det lønne seg å velge pudderkonsistenser når sminken skal sitte lenge.

Duse rosatoner og beigetoner passer mange, og gir ikke et for dramatisk resultat. Det kan lønne seg å velge en blush som får deg til å se naturlig frisk ut. 

 

Sminke til moden hud

Ønsker du at rynker og skal være minst mulig synlige, bør du velge sminke uten for mye skimmer. Skimmer har en tendens til å fremheve ujevnheter. Voksen hud har en tendens til å miste gløden og å bli grålig, derfor er det lurt å velge produkter som gir gløden tilbake. Velg gjerne duse og varme nyanser til moden hud i stedet for kalde og skarpe. Det gir et mer naturlig resultat. På moden hud kan det også være en fordel å velge krembaserte konsistenser fremfor pudderbaserte, avhengig av hvilken hudtype du har. Huden forandrer seg med alderen, og du bør også velge andre sminkeprodukter.

 

Holdbare lepper

En god lipliner sikrer at leppestiften ikke glir ut og kan gi inntrykk av fyldigere lepper.  Det er viktig at liplineren ikke er for mørk, og at den matcher leppestiften du skal bruke. Lipliner med for hard konsistens kan gi en for markert og unaturlig linje. Ønsker du et inntrykk av fyldigere lepper skal ikke blyanten legges mer enn 1 mm utenfor leppenes naturlige kontur, og vil du ha smalere lepper 1 mm innenfor de naturlige konturene.

En nøytral farge på leppene kan være lettere å holde kontroll på hvis man er i tilstelninger der det skal drikkes og spises. Den er lettere å friske opp i en fei, og setter seg ikke på tennene. Har du en markert farge, bør du ha med deg et speil, slik at du kan sjekke at fargen sitter som den skal underveis. Matte leppefarger sitter bedre enn gloss-konsistenser. Vær imidlertid obs på at matte leppefarger ikke er velegnet til tørre og flakende lepper.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024