Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hvilken rens skal du velge? Hvordan skal du rense huden?

Utvalget av ulike renseprodukter på markedet har eksplodert de siste årene. I hyllene finner man alt fra tradisjonelle rensekremer til mousser, oljer, geler og kombinasjonsprodukter. Da er det lett å gå seg vill. Vi har spurt kosmetisk dermatologisk sykepleier, Mariam Larsen om hva som egentlig gjelder når huden skal renses.

Ved å velge en rens som er tilpasset hudtype vil man kunne få en enda mer effektiv og hudvennlig rutine.

Hvor ofte burde man rense huden?

– Rens er egentlig ikke så vanskelig, forteller Mariam. – Det viktigste er at man faktisk tar seg tid til å rense morgen og kveld. Jeg vet at mange hopper over rensen om morgenen, men den er faktisk viktig den også. I løpet av natten kommer det avfallsstoffer ut på hudens overflate, og de må renses bort hvis man skal få fullt utbytte av ansiktskremen sin.

Er det likevel slik at man ikke får til å rense både morgen og kveld, er rensen om kvelden ikke mulig å komme unna hvis man ønsker å bevare en sunn hud. – I løpet av dagen setter det seg mye smuss og forurensning på huden, særlig hvis man bor i byen vil forurensning være et problem. Dette må man få bort om kvelden, forklarer Mariam.

Norske kvinner er kjent for å være veldig glade i våtservietter når de skal rense huden sin. Mariam Larsen mener våtservietter kun skal brukes i ytterste nødsfall. – Ja, da snakker virkelig om at man skal på telttur eller noe slikt. Å bruke våtservietter i den daglige rutinen vil jeg ikke anbefale. Bruker man kun våtservietter som rens blir mange stoffer liggende på huden som man ikke ønsker å ha der.

 

Her er Mariams 2 enkle steg for effektiv og hudvennlig rens:

1) Rens:

Noen foretrekker rens som skummes opp med vann, og det er et godt valg til yngre og fetere hudtyper fordi denne typen rens fjerner mer talg. De som er litt eldre og har en hud som trenger mer fett kan med fordel velge en renselotion eller rensekrem i stedet for en mousse eller gel. Nå er det ikke slik at voksen hud alltid er tørr, så man må vurdere hudtypen sin når man skal velge rens.

En renselotion påføres som en ansiktskrem og fjernes med vann. Rens skal alltid vaskes av huden fordi den vil inneholde smuss og sminkerester vi ikke vil ha liggende på huden. Har du mye sminke på, kan det være lurt å bruke en sminkefjerner først og så bruker den vanlige rensen for å få fjernet sminken skikkelig. I øyeområdet er det viktig å ikke gni for mye fordi huden der er tynn og sart. Bruker du en mild rens, kan den ofte brukes rundt øynene også, ellers bør du bruke en øyesminkefjerner.

 

2) Toner:

Ja, dette steget er det dessverre mange som hopper over. Toner er langt mer enn vann, og kan ikke erstattes med vann fra springen. Man skal kun bruke litt toner på en bomullspad, så toneren er drøy i bruk. Toneren fjerner de siste restene av smuss og sminke, gir fuktighet og får produktene du påfører etterpå til å trenge bedre ned i huden. Det er liten vits i å investere i gode kremer hvis du ikke får fullt utbytte av dem. Derfor bør du ikke hoppe over toneren i hudpleieprogrammet ditt.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024