Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 05.10.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Rynker og aldring

Rynker under øynene, rynker rundt munnen og rynker i pannen oppstår som en naturlig konsekvens av aldring av huden. Ønsker du å forebygge rynkene, finnes det faktorer som påvirker hvor raskt aldringen av huden manifesterer seg.

rynker og aldrende hudrynker og aldrende hud

For å beskytte huden mot for tidlig aldring og ytre påvirkninger er det viktig med en god hudpleierutine tilpasset huden.

Forebygg rynker og tynn hud

Aldring av huden avhenger av genene våre, hvor godt man har tatt vare på huden sin, og ikke minst hvor godt man har beskyttet huden sin mot påvirkning fra sol og røyking. For å forebygge rynker under øynene, rundt munnen, i pannen og på halsen, er det verdt å huske på at faktorer som alkohol, fysisk aktivitet, kosthold, forurensning, søvn, stress og generell helsetilstand har en effekt på huden.

Mange opplever at huden blir tynnere etter hvert som vi blir eldre. Hud som tidligere var elastisk mister spenst og fylde, og huden blir rynkete. Pigmentendringer (pigmentflekker) og synlige blodkar er også vanlig i aldrende hud.

Når huden eldes, får hudcellene en mer uordnet og ujevn plassering. Dette gjør aldrende hud tynnere og skjørere, og reduserer evnen til å holde på fuktighet.

 

Solen forårsaker tidlig aldring av hud

Opptil 90% av tilfellene av tidlig aldring av huden har sammenheng med stråling fra solen. Når vi utsettes for solens ultrafiolette stråler, vil UVB-strålene påvirke det øverste laget i huden, mens UVA-strålene trenger dypere ned i huden og kan forårsake forandringer der. Soleksponering og røyking fremmer dannelsen av frie radikaler i huden, som kan føre til skade på hudcellene.  Resultatet er ofte en tørrere hudoverflate og at produksjonen av nye hudceller forstyrres eller reduseres.

 

Hva er kollagen og elastin?

Kollagen og elastin er avgjørende for hudens utseende og aldring. Kollagen er en gruppe proteiner i nettverket rundt cellene, mens elastin finnes i bindevev og sikrer elastisitet. Når huden aldres, vil kollagen og elastinfibre bli ødelagt og skadet. Resultatet er dypere rynker og tap av fasthet. Opplever du rynker under øynene, rynker rundt munnen, rynker i pannen og rynker på halsen, har det med stor sannsynlighet sammenheng med tap av kollagen og elastin.

 

Melanin og aldrende hud

Melanin er hudens brune fargestoff, og produksjonen av dette stoffet øker når huden utsettes for sollys. Melanin har en viktig oppgave i huden fordi det absorberer ultrafiolette stråler fra solen, og beskytter cellene mot skader. Når huden eldes, blir melaninet mer ujevnt fordelt og det kan oppstå mørkere flekker og områder. Dette kalles gjerne pigmentflekker.

 

Aldrende hud? Fjern døde hudceller

På hudens overflate er det mange døde hudceller. Disse kan gi huden et gustent og grått uttrykk, Når overskudd av døde hudceller fjernes, vil huden se klarere ut og føles mykere og glattere. Jevnlig eksfoliering (ofte kalt peeling eller skrubbing) fjerner ikke bare de døde hudcellene, men stimulerer også produksjonen av nye hudceller og fremmer cellevandring opp mot hudoverflaten.

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024