Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Riktig bruk av solkrem

Det hjelper lite med solkrem hvis du ikke bruker nok. Mange nordmenn bruker ikke solkremen slik de bør, og da får de heller ikke den beskyttelsen de trenger. Fag og kvalitetsdirektør i Boots apotek, Nina Glende, gir deg tipsene som gir deg en hudsikker solsesong.

Solkrem beskytter mot UVA- og UVB-stråler, men kun hvis du bruker nok og hvis du smører deg ofte. 

Smør ofte, og smør nok

Det begynner å demre for de fleste at solfaktor er en god ting hvis man skal beskytte huden sin mot tidlig aldring og solskader. Norge har beholdt sin topp-plassering i hudkreftstatistikken, og skal vi få endret det, må nordmenn få et enda med bevisst forhold til solkrem og smørerutiner.

 –Det hjelper lite å ha investert i solkremer hvis man lar dem ligge i urørt vesken hele dagen, slår Nina Glende fast.

 –Enda verre er det hvis de får støve ned i badeskapet. Man må ikke bare bruke nok solkrem, man må også gjenta innsmøringen ofte nok

 Se vår faktorguide her.

 

Men hva betyr det?

- Man må regne en håndfull, ca. 45 ml solkrem til hver innsmøring, og man må smøre på nytt hver annen time for å opprettholde fullgod beskyttelse. En flaske med 200 ml solkrem holder da til ca. 4 påføringer. Bader man, svetter mye, eller gnir av seg solkremen på annet vis, må smøringen gjentas. Mange solkremer tåler noe bading, men det finnes ikke solkrem som er vannfast.

Husk også solbeskyttelse for leppene

Kan jeg bruke solkremen fra i fjor?

- Ja og nei. Som alle andre hudpleieprodukter har solkrem en viss holdbarhet. Hvis man bruker produktet innenfor holdbarhetstiden skal det normalt sett være brukbart og sikkert med hensyn til solfilterets effekt, men for solkrem er det likevel litt spesielt. Hadde du med deg solkremen i stekende hete på stranden i fjor, er det ikke sikkert den har samme beskyttende effekt i år. Solkrem vil være sensitiv for høye temperaturer og soleksponering. Men det betyr ikke at solkremen skal oppbevares i kjøleskapet heller. Vanlig romtemperatur er best. Er det svært varmt ute, kan solkremen ligge i kjølebagen. Jeg vil anbefale å kjøpe ny solkrem til hver sesong, slik at du er sikker på at solkremen har den effekten den skal ha.

Les mer om hvilke typer solkrem du trenger. 

Ungene er ikke så glade i å smøre seg, må de også smøres annenhver time?

- Ja, det må de, og det er særlig viktig å smøre barn fordi har tynnere hud og lettere blir solbrente. Nå er det ikke så lett å snakke med ungene om at de kan få rynker og hudskader hvis de ikke er flinke å smøre seg, men velg gjerne solprodukter spesielt tilpasset barn og prøv å jobbe inn de gode rutinene. Solspray er ofte et godt alternativ til barn. Den er lettere å påføre. 

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021