Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Slik takler du sommervarmen

Ekstrem varme og hetebølger har de siste årene blitt vanligere sørover i Europa. I Norge kan man også oppleve hetebølger, og de vil komme oftere som følge av klimaendringer. Her er de beste tipsene for å takle sommervarmen.

I Norge defineres en hetebølge som en periode på fem dager eller mer der temperaturen kommer opp i 27 grader eller høyere. 

Det er særlig barn, eldre og kronisk syke som kan ha problemer med å tilpasse seg ekstrem varme. Årsaken til dette er at kroppens eget reguleringssystem for temperatur ikke er like effektivt og dermed vil slite med å holde en jevn kroppstemperatur på 37 grader. Les mer om heteslag og forhøyet kroppstemperatur her Heteslag og solstikk

Vis varsomhet i varmen:

  1. Svetting er den viktigste måten kroppen regulerer temperatur på. Hyppig og jevn tilførsel av væske er dermed svært viktig i varmen. Barn, eldre og kronisk syke har ekstra lett for å bli dehydrerte. 

  2. Unngå solstikk! Husk at solen er ekstra sterk midt på dagen, og at det kan være mye varmere i solen enn det lufttemperaturen tilsier. Vær forsiktig med solen, ta pauser og finn skygge.

  3. Vær forsiktig med alkohol. Alkohol påvirker kroppens evne til å regulere temperaturen. 

  4. Ta pauser fra varmen! Gi kroppen tid til å omstille seg til varme. Når kroppen ikke er vant til varme kan det ta fra tre dager til noen uker før den blir vant til varmen. 

  5. Unngå å trene når temperaturen er på det varmeste. Yngre, friske mennesker kan også få heteslag ved fysisk aktivitet i ekstrem varme. 

  6. Kjøl deg ned. Bruk vifte, kjølige omslag, ta en kald dusj eller et kjølig bad. 

  7. Bruk lyse og løstsittende klær.

Boots Norway © 2024