Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Skjønnhetstips i solen

Alle ønsker en naturlig vakker hud med en sunn glød om sommeren. Vi deler våre beste skjønnhetstips til late dager i solen.

Ta vare på huden i sommer for å bevare gløden. 

Blank hud? Velg solkrem med mattende effekt. 

Da unngår du å bli blank. Er du plaget med urenheter når du bruker solkrem, velg en variant som er laget for fetere hudtyper. Ønsker du lett korrigerende effekt kan du bytte ut foundation med solkrem som inneholder fargepigmenter
Legg ansiktssolkremen under sminken hvis du ønsker å sminke deg. Ofte står det på solkremen om den egner seg under sminke. Skal du sole deg bør du bruke solkrem, men skal du på shopping eller korte kafébesøk holder det med sminke eller hudpleie med «city»-effekt, dvs. dagkremer og makeup tilsatt UV-beskyttelse. Det beste er selvsagt hvis de har både UVA- og UVB-beskyttelse.  Faller man for fristelsen til å legge seg i parken eller på brygga under shoppingen bør solkremen frem igjen, siden mengden vi tar på av sminke og ansiktspleie med UV-filter blir for liten til å gi langvarig beskyttelse, og filtrene som brukes i denne type produkter ofte ikke er bredspektret nok.
Ha oppfriskende thermalsk kildevann i vesken. Det gir huden mer fuktighet og er beroligende og nedkjølende i varmen. Oppfriskende ansiktsspray med thermalsk kildevann for å fiksere sminke og friske opp i løpet av dagen


Solbrun hud uten sol 

Selvbrunende produkter gir deg den solkyssende fargen du ønsker, uten at du trenger å utsette huden for mye sol. Ikke bare er det lov å jukse litt med den solkyssede hudfargen, det kan til og med være bedre for huden med en anelse juks i form av selvbrunende produkter og solpudder. Har du allerede fått litt farge er det ikke mye som skal til, litt solpudder og en leppestift i fargen du kler best vil gjøre stor forskjell. Bruk solpudder når du har fått litt farge og velg en nyanse som passer din hudtone! Blek hud med solpudder kan ofte se ujevn og skitten ut. Er du ung, eller uten tydelige aldringstegn, kan du gjerne velge et med skimmer. Alternativet er et mattere solpudder. Solpudder legges der solen naturlig treffer og vil gi mest farge – panne, neserygg, kinnben og hake, og gjerne på øvre del av brystet for en lekker, naturlig glød.

 

Ikke glem fuktighetskremen!

Gi huden rikelig med fuktighet. Vær nøye med hudpleien etter en dag i solen. Solen tørker ut huden og da trenger huden masse fukt. Bruk gjerne en fuktighetsgivende nattmaske som jobber mens du sover. En hud som er godt fuktet ser freshere ut og har mer glød (og optisk mer farge) enn en som er tørr og matt av solingen.

 

Prioriter after sun

Hvis du helst vil pakke lett, bør du velge å ta med deg after sun fremfor bodylotion. After sun og bodylotion er produkter tilpasset ulike behov. En after sun har en lett konsistens som trekker raskt inn i huden. Den inneholder beroligende og avkjølende ingredienser som huden trenger etter en lang dag i solen. En rik og fettholdig bodylotion eller kroppskrem er sjelden tilpasset solpåvirket hud og kan forverre en påbegynt solforbrenning. Hvis du bare kan velge ett produkt, ta med after sun. Smør deg før du går fra stranda, ta en dusj når du kommer hjem og smør deg inn på nytt etter dusje.

 

Leppene trenger også pleie

Leppene trenger også ekstra fuktighet etter mye soling. Bytt gjerne ut leppestiften/lipglossen med en pleiende leppepomade med hint av farge og drop long lasting-variantene. Leppeprodukter med solfaktor er et must når du er ute i solen.

 Solbrente lepper? Se våre beste tips her.

Unngå sminke som smelter 

En del hudpleieprodukter og makeup skiller seg ved temperaturforandringer. Makeup og kremer oppbevares best i romtemperatur (5-25 grader) og i luft som ikke er fuktig. Dette er jo greit her hjemme, men det kan være en utfordring på stranden, på bilferie eller når du er på ferie i varmere strøk. Sørg i hvert fall for at sminkepungen eller toalettmappen ikke ligger og koker i direkte sollys. Da er sjansen stor for at produktene kan skille seg, få dårligere holdbarhet eller mister noe av effekten sin.

 

Vær varsom med parfyme

Det kan være lurt å være forsiktig med parfyme i sola. Parfyme kan inneholde plantestoffer, fra blant annet blomsterblader, sitrustrær, bark og lav. Disse plantestoffene kan stimulere pigmentering i huden slik at den blir brunflekkete. Bruk av parfyme og etterbarberingsvann under soling kan gi varige skjolder huden, derfor bør du unngå bruk parfyme før du legger deg i solen eller i et solarium. I solmånedene bør man også unngå produkter som gjør huden mer sensitiv i solen (AHA, retinol osv). Disse stoffene kan ofte også ha en hudtonejevnende eller blekende effekt på huden og hvis man vil bli brun bør disse heller brukes før og etter de aktive solmånedene.

 

Husk håret! 

Håret tørkes fort ut av sol, saltvann og klorvann. Dekk gjerne til håret når du er i solen. Husk å skylle ut rester av saltvann eller klorvann. Tørt hår blir ofte flokete, så husk å bruke balsam og å børste håret forsiktig, slik at det ikke knekker. Legg en god hårkur til i hårpleieprogrammet ditt for å tilføre håret spenst og styrke. Rekkefølgen er viktig; først sjampo som rengjør, deretter hårkur som pleier og gjenoppbygger og til slutt balsam som lukker skjellagene. Noen hårkurer har balsameffekt og trenger ikke etterfølges med balsam. Velg stylingprodukter som inneholder varmebeskyttende ingredienser og UV-filter.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021