Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Har du blitt solbrent?

Når huden får for mye sol og ikke er tilstrekkelig beskyttet, kan den bli solbrent. Solbrenthet kan være svært smertefullt og kan også gjøre at man føler seg uvel. Vi hjelper deg med førstehjelp ved solbrenthet. 

Solbrente skuldreSolbrente skuldre

Bruk av solfaktor vil bidra til å forhindre at man blir solbrent, men hvis du først blir brent er det viktig å behandle forbrenningen riktig. 

Vanlig solbrenthet er en førstegradsforbrenning som gir en betennelsesreaksjon i huden og skal tas på alvor. Soler man seg mer når man har blitt solbrent, kan forbrenningen forverres. Smerter, rødhet, blemmer og hoven hud er vanlige tegn på solbrenthet. Når store deler av huden er solbrent kan man også føle seg slapp, få hodepine og feber.

Leppene kan også bli solbrent og glemmes ofte når man tenker solbeskyttelse. Vi har samlet våre beste tips mot solbrente lepper her.

Førstehjelp ved akutt solbrenthet:

  1. Kom deg bort fra solen og inn i skygge eller et kjølig rom.
  2. Kjøl ned huden med et bad eller en kald dusj
  3. Smør de solbrente hudområdene med kjølende after sun eller aloe vera. Smøringen bør gjentas flere ganger daglig.
  4. Har du fått blemmer, bør du ikke stikke hull på dem. Åpne sår blir lettere infiserte. Går det hull på blemmene bør du bruke sårsalve og dekke dem med steril kompress for å unngå infeksjon.

Har du smerter eller feber i forbindelse med solbrenthet kan du bruke reseptfrie, smertestillende legemidler. Krem med kortison kan brukes ved ubehag i huden. Det kan være vanskelig å skille mellom uvelhet, feber og hodepine som følge av solbrenthet og heteslag. Oppsøk lege dersom du ikke føler deg bedre etter kort tid i kjøligere omgivelser. Hvis huden viser tegn på infeksjon eller tilstanden plutselig blir verre, skal du ta kontakt med lege.

Tiden etter solbrenthet

Når du har vært solbrent er det viktig å unngå solen noen uker. Rødheten i huden vil vanligvis gå over i løpet av noen dager. Fortsett å smøre deg med kjølende, fuktighetsbevarende krem også etter at rødheten i huden er borte. Bruk høy solfaktor og klær som beskyttelse.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021