Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Pigmentflekker og ujevn pigmentering

Pigmentflekker og ujevn pigmentering er en av forandringene man kan få i huden etter å ha vært utsatt for sol. Pigmentflekker viser seg som mørkere områder i huden.

Pigmentflekker og ujevn pigmentering er som regel ufarlig, men det er fortsatt forebyggende tiltak man kan gjøre for å unngå eller minimere forekomsten.

De ultrafiolette strålene fra solen påvirker huden på mange måter. Både UVA og UVB gjør at vi blir brune i solen. Noen ganger oppstår det mørkere flekker eller området i huden, dette er pigmentflekker. Pigmentflekker oppstår oftest på hud som er mye i solen, slik som i ansiktet og på håndbaken. Årsaker til pigmentflekker er overdreven soling, mangel på solbeskyttelse, genetiske faktorer, hormoner (f. eks ved graviditet), bruk av medisiner.

Parfyme bør unngås i solen, siden parfyme kan gi varige pigmentflekker. En del medisiner, slik som p-piller, kan også reaksjoner i huden som fører til endret pigmentering når man utsetter huden for sol. Husk at du ikke skal slutte med medisiner uten at dette er avtalt med legen.

Les mer om D-vitamintilskudd og sol her 

 

Forebygging viktigst!

Pigmentflekker er som regel ufarlige, men de kan oppleves som et kosmetisk problem. Kremer som får hudtonen til å se jevnere ut, og sminke med dekkende egenskaper som er velegnet ved pigmentflekker kan kjøpes på apotek.

Behandling av pigmentflekker må initieres av lege. Det finnes kremer på resept som kan brukes dersom legen mener det er nødvendig og hensiktsmessig. Laserbehandling er en annen mulighet.

Har du pigmentflekker er det ekstra viktig med god solbeskyttelse. Velg solkremer med høy faktor, smør nok og gjenta smøringen ofte. Unngå overdreven soling, og ta pauser fra solen når den er på sitt sterkeste.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024