Pigmentflekker og ujevn pigmentering

doctor-picture

Pigmentering

Pigmentflekker og ujevn pigmentering er en av forandringene man kan få i huden etter å ha vært utsatt for sol. Pigmentflekker viser seg som mørkere områder i huden.

De ultrafiolette strålene fra solen påvirker huden på mange måter. Både UVA og UVB gjør at vi blir brune i solen. Noen ganger oppstår det mørkere flekker eller området i huden, dette er pigmentflekker. Pigmentflekker oppstår oftest på hud som er mye i solen, slik som i ansiktet og på håndbaken. Årsaker til pigmentflekker er overdreven soling, mangel på solbeskyttelse, genetiske faktorer, hormoner (f. eks ved graviditet), bruk av medisiner. Parfyme bør unngås i solen, siden parfyme kan gi varige pigmentflekker. En del medisiner, slik som p-piller, kan også reaksjoner i huden som fører til endret pigmentering når man utsetter huden for sol. Husk at du ikke skal slutte med medisiner uten at dette er avtalt med legen.

Les mer om legemidler og sol her 

Forebygging viktigst!

Pigmentflekker er som regel ufarlige, men de kan oppleves som et kosmetisk problem. Kremer som får hudtonen til å se jevnere ut, og sminke med dekkende egenskaper som er velegnet ved pigmentflekker kan kjøpes på apotek.

Behandling av pigmentflekker må initieres av lege. Det finnes kremer på resept som kan brukes dersom legen mener det er nødvendig og hensiktsmessig. Laserbehandling er en annen mulighet.

Har du pigmentflekker er det ekstra viktig med god solbeskyttelse. Velg solkremer med høy faktor, smør nok og gjenta smøringen ofte. Unngå overdreven soling, og ta pauser fra solen når den er på sitt sterkeste.

Aktuelle produkter

Soltan Face Protect & Moisturise Suncare Cream spf 30 50 ml

162,90

P20 FACE SPF30 50ml

202,90

Soltan Soothe & Moisturise Aftersun Lotion 200 ml

143,90

Cosmica Sun Lip Balm spf 30 5 g Før: 79.9

55,93


Del, Lik eller følg oss på sosiale medier