Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 07.05.2024 Publisert 09.01.2023
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

En god hudpleierutine på budsjett

At dyre produkter er bedre enn billige er en myte. Pris er strategi og sier mer om hvordan en merkevare vil posisjonere seg, for å nå en målgruppe. Huden kan få like mye pleie ut av en billig krem, som en dyr. Nettopp dette er viktig å huske, ettersom mange faktorer spiller inn og gir flere et strammere budsjett nå. Rutinen satt sammen nedenfor er full av gode kvalitetsprodukter, om man kan finne i alle Boots Apotek. Kort oppsummert så handler hudpleie i bunn og grunn om tre ting.
Ivareta, beskytte og eventuelt behandle.

Kort oppsummert så handler hudpleie i bunn og grunn om tre ting. Ivareta, beskytte og eventuelt behandle. Rens og fukt ivaretar. Solkrem og antioksidanter beskytter. Retinol, bakuchiol, C-vitamin, syrer og andre aktive ingredienser behandler. Skal man generalisere, så er det mange av de som jobber med hud til daglig, som bruker et serum med C-vitamin om dagen, samt fukt og solkrem.

På kvelden bruker de et serum med aktive ingredienser tilpasset hudtilstand, samt fuktighetskrem, eventuelt olje. For å bygge en rutine trenger man ikke nødvendigvis bruke mange produkter. Det enkle er ofte det beste. Serum og ekstra produkter kan man droppe det viktigste er rens, fukt og solkrem.

Her er et eksempel på en god rutine, med serum, som kan passe alle hudtyper.


MORGEN

Det er viktig å rense huden både morgen og kveld, og det er mange som hopper over rensen på morgenen, men den er faktisk viktig den også. I løpet av natten kommer det avfallsstoffer ut på hudens overflate, og de må renses bort hvis man skal få fullt utbytte av resten av hudpleierutinen sin.

 1. CeraVe Hydrating Cleanser er en rens som knapt trenger introduksjon. Det er et kultprodukt, som er elsket verden over. Rensen er mild mot huden og inneholder ingredienser som fukter og styrker hudbarrieren. En perfekt rens både morgen og kveld.

 2. No7 Radiance+ 15% Vitamin C serum er et serum med 15% C-vitamin, som gid huden en frisk, sunn glød. Serumet inneholder 15 % C-vitamin og bidrar til å fremme en naturlig glød, ved å forbedre hudteksturen og redusere synligheten av ujevn hudtone og ujevn pigmentering. Serumet har en behagelig gelkonsistens, som absorberes kjapt.

 3. CeraVe Facial Moisturising Lotion er en lett fuktighetskrem som inneholder hyaluronsyre, niacinamide og ceramider. Dette er ingredienser som tilfører fukt og bidrar til å styrke hudbarrieren.

 4.  La Roche-Posay UVMUNE SPF 50 beskytter mot UV-stråler, som når oss, uansett om det er overskyet eller man sitter innenfor et vindu. Det er viktig å bruke solkrem når man bruker aktive ingredienser, fordi det beskytter effekten av disse. Grunnen til å bruke ren solkrem, istedenfor dagkrem med SPF er fordi man ofte bruker mindre produkt enn man trenger, for å oppnå solfaktoren som står på forpakningen.


KVELD

Å bruke to renseprodukter er ikke nødvendig, men kan gjøre mye bra for huden, spesielt for fet og kombinert hud, fordi man får renset huden på en mild og effektiv måte.

 1. Start med en oljerens som No7 Melting Gel Cleanser, den renser bort smuss, forurensing, produkttester fra sminke og krem, samt andre partikler som har festet seg til ansiktet ila. dagen.

 2. Følg deretter opp med CeraVe Hydrating Cleanser, som renser huden mildt og fjerner siste rest av smuss på huden.

 3. Et serum med aktive ingredienser, tilpasset hudtilstanden,kan være fint å legge til i kveldsrutinen. De fleste produkter i rutinen kan man få rimelig, serum er ofte noe man investerer litt mer penger i om man kan, men også her finnes det gode alternativ, som ikke er så dyre, blant annet er serien Boots Ingredients verdt å sjekke ut. Velg gjerne ett serum for bruk i kveldsrutinen. På sikt kan man velge å kombinere flere serum, om man ønsker. Niacinamide er en ingrediens som kan kombineres med de fleste andre aktive ingredienser, blant annet bakuchiol og salisylsyre. Her er det mange fine serum, som kan brukes alene, eller i kombinasjon med hverandre.

  Et av disse serumene kan med fordel legges til i kveldsrutinen:

  3.1) Boots Ingrediens Bakuchiol Serum. Bakuchiol er en relativt ny og spennende ingrediens som ofte presenteres som det naturlige alternativet til retinol. Dette serumet skal bidra til mer glød og gi en sunnere og mykere hud. Den passer for alle hudtyper. Produktet er dessverre utsolgt.
  Et godt alternativ: Boots Retinol Night Serum Påfør før sengetid slik at den får virke over natten for å synlig forbedre fine linjer, ujevn hudtone og øke hudens elastisitet. Retinolkomplekset i denne serien er formulert for å bidra til å fremme hudfornyelse, og forbedre tegn på hudens helse ved å øke hudens cellefornyelse. Dette serumet er ikke-fettete og trekker lett inn i huden for å gi en fuktighetsgivende boost. Påfør før sengetid slik at den får virke over natten for å synlig forbedre fine linjer, ujevn hudtone og øke hudens elastisitet. Huden ser og føles mer fuktet og glattere. Husk solkrem ved bruk av Retinol.

  3.2) Boots Ingredients Salicylic Acid Serum. Salisylsyre er en ingrediens som er perfekt om man ønsker å redusere synligheten av store porer, regulere talgproduksjonen og redusere forekomsten av kviser. Salisylsyre løser opp olje i porene, i tillegg til at den kan roe ned irritasjon i huden og dette er derfor et serum som passer fint for fet og kombinert hud.

  3.3) Boots Ingredients Niacinamide Serum. Niacinamide (Vitamin B3) er en ingrediens alle kan bruke og ha nytte av. Den regulerer talgproduksjonen, styrker hudbarrieren og kan jevne ut hudtonen, spesielt rødhet i huden ifm. kvisearr eller lignende. Man kan gjerne kombinere niacinamide med salicylic acid eller bakuchiol. Produktet er dessverre utsolgt.

  Et godt alternativ er: The Inkey List Niacinamide serum Det lette serumet inneholder 10 % niacinamide som hjelper til å jevne hudtonen og hudteksturen samt kontrollere overflødig olje. 1 % hyaluronsyre tilfører huden ekstra fuktighet.

 4. Cosmica Sensitive Face Cream er en litt tykkere krem, mens Cosmica Sensitive Face Fluid har en litt lettere tekstur. Man kan velge det alternativet som passer best for huden, eventuelt bruke den litt tykkere kremen på natten og den lette kremen på dagen. Formelen inneholder panthenol, en ingrediens som kan roe ned huden og tilføre fuktighet. I tillegg er det probiotika, som er en trendende ingrediens som skal kunne balansere huden og beskytte mot eksterne faktorer som f.eks forurensing. Dette er en god krem, for en billig penge, som styrker hudbarrieren og tilfører fukt.


EKSTRA TILTAK

Med produktene nevnt over har man en god basisrutine. Ønsker man noen ekstra tiltak, kan produktene listet under benyttes.

Dyre produkter er ikke bedre enn billigere. En fordel, siden økonomien nå er trangere enn tidligere. Dette er kun et forslag på en rutine. Produkter med skikkelig gode, aktive ingredienser og formler som styrker hudbarrieren. Med denne rutinen ivaretar og beskytter man huden, i tillegg til å behandle. Rutinen kan brukes av alle hudtyper og produktene nevnt her kan gjerne kombineres med produkter du allerede har på hylla hjemme.

 1. Cosmica Sensitive Balance Eye Cream er en lett øyekrem som gir fukt og beskyttelse til den sarte huden under øynene. Det er ofte er aldringstegn vises først, i form av små linjer. God fuktighet vil myke opp fine linjer og en øyekrem er derfor et fint tilskudd i rutinen. Produktet er dessverre utsolgt. 
  Et godt alternativ er: CeraVe Eye Repair Cream
  Fuktgivende øyekrem reduserer synligheten av mørke ringer og poser under øynene. Hjelper med å styrke hudbarrieren med 3 essensielle ceramider og hyaloronsyre. Oftalmologisk testet. Uten parfyme.

 2. Avene Termal Spring Water Spray er en spray som kan brukes på huden etter rens, før serum. Denne sprayen kan virke avkjølende og roe ned huden, i tillegg til å tilføre fuktighet. Passer fint for hud som føles tørr, irritert eller sensitiv.

 3. No7 Youthful Replenishing Facial Oil er en lett olje som smelter inn i huden. Olje kan med fordel brukes som siste steg i kveldsrutinen, etter fuktighetskrem, for å lukke fukt i huden og beskytte huden. Olje kan i utgangspunktet brukes av alle hudtyper, men er spesielt egnet for normal og tørr hud.

 4. Boots Ingredients AHA Serum er et eksfolierende serum med glycolic acid. Når man eksfolierer jevnlig kan det bidra til at de andre produktene i rutinen fungerer bedre, fordi man fjerner døde hudceller på huden. Eksfolierer mildt, gir en mykere hud og kan redusere synligheten av porer. Serumet kan bruke 1-2 ganger i uken. Passer godt for tørr, normal, fet og kombinert hud.

 5. Basiron AC Gel 5% er et reseptfritt legemiddel som kan anvendes for behandling av kviser. Virkestoffet heter Benzoylperoksid som reduserer mengden av kvisebakterien Cutibacterium acnes og fører til at talgpropper løser seg opp. Dette er et produkt som kan virke uttørrende på huden og man bør derfor bruke en god fuktighetskrem eller fuktighetsgivende serum. Les pakningsvedlegget nøye for bruk. 

Boots Norway © 2024