Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solkrem til hele familien

Sommeren har allerede ankommet og solbeskyttelse er viktig for hele familien. Rød blir kanskje brun, men da har hudskaden allerede skjedd. Huden husker, og solskade akkumuleres. Derfor er man mer utsatt for skader fra solen, jo oftere man blir solbrent. De siste årene har solkremer blitt veldig annerledes enn tidligere. Formlene er lettere, føles som vanlig krem og er ikke seige og klissete. Vi har samlet noen av våre solkremfavoritter, som gir hele familien god beskyttelse.

solkrem favoritt hos Boots Apoteksolkrem favoritt hos Boots Apotek

Man trenger en håndfull solkrem til kroppen, mens ansikt og ører trenger to fingerlengder (pekefinger og langefinger). Bruker man denne mengden vil man få beskyttelse tilsvarende faktoren på produktet. Bruker man mindre produkt er man beskyttet med lavere faktor.

Solkremfavoritter til kropp

Vichy Capital Soleil Tan Protect Water Solspray SPF 30 har en superlett og gjennomsiktig tekstur, som smelter kjapt inn i huden, uten å bli klissete. Formelen er beriket med betakaroten og skal bidra til å gi en fin farge. Denne sprayen er best å bruke på kroppen.

Cosmica Sun Lotion SPF 30 er en lett krem, som trekker kjapt inn i huden. Formelen er beriket med et fuktighetskompleks som gir intens fukt til huden. Produktet er uten parfyme og ekstra vannresistent.

Avène SPF 50+ Spray er en lett formel som like gjerne kan brukes i ansiktet som på kroppen. Superenkel å bruke. Formelen trekker kjapt inn, gir ikke hvite merker på huden og er vannresistent.

Cliniderm Dry Touch Sun Gel Cream SPF50+ (kommer også i SPF 30) er en ultralett gelkrem formel som trekker kjapt inn og gir raskt en behagelig tørr følelse på huden. På ingredienslista står også hyaluronsyre, som gir fukt til huden. Solkremen er uten parfyme og er ekstra vannresistent, svetteresistent og sandresistent.

Solkremfavoritter til ansikt

Cliniderm Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+ er en lett solkrem med ultralett, flytende tekstur, som trekker lett inn i huden og ikke føles fet. Formelen har hyaluronsyre og antioksidanter, som ivaretar og beskytter huden. Solkremen tørker raskt, gjør huden matt og føles ikke klissete på huden. Passer fint under sminke, er uten parfyme og er vann- og svetteresistent.

Vichy Capital Soleil UV-Clear SPF 50+ er en solkem som er superlett, i tillegg til at den inneholder ingrediensene niacinamide og salisylsyre, som motvirker tette porer og kviser. Den er spesielt godt egnet for de med fet hud med tendens til kviser.

Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50 er en solkrem til ansiktet med superlett tekstur og som blir ganske matt. Den har ikke den typiske solkremfølelsen, og kan lett erstatte en fuktighetskrem på morgenen hvis man har normal, fet eller kombinert hud som blir fort blank.

La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Mist SPF 50+ er en spraysolkrem. Den passer perfekt i veska og er lett å spraye over sminke gjennom dagen, uten at man blir klissete eller blank i ansiktet. En fin måte å repåføre solkrem gjennom dagen. Den passer alle hudtyper, inkludert hud med tendens til kviser.

Cliniderm Sun Gloss Lip Protection SPF 25 i fargen “Pink Pearl” er lett rosa med glitter. Den gir medium beskyttelse til leppene. Ønsker man høyere beskyttelse kan man se etter en solstift, som Cliniderm Sun Stick SPF 50+, som er uten farge. Den kan brukes både på ansikt og kropp og er fin å ha i veska for å repåføre i løpet av dagen. Begge produktene er ekstra vannresistente.

Solkrem for hele familien

Solkremer som ikke inneholder parfyme og kan brukes av hele familien, barn inkludert:

Avène Sun Spray Kids SPF 50+ er en solspray, som er lett og enkel å smøre ut og ikke blir klissete på huden. Denne kan brukes i ansiktet også, om man ønsker, og kan dermed være en spray som kan fungere for hele familien, på kropp og fjes.

Cosmica Kids Active Sun Lotion SPF 50+ er en krem som er lett å smøre ut og til og med kan smøres på lett fuktig hud. Uten alkohol, fargestoffer eller parfyme. Skal virke fuktighetsgivende i opptil 24 timer. Solkremen er ekstra vann- og sandresistent.

I Soltan Family Pack får man egentlig alt man trenger for familien i ferien. Her får man Kids Sun Lotion SPF 50, Sun Lotion SPF 30, Sun Lotion SPF 15, Facial Sun Cream SPF 50 og en After Sun Lotion. Denne pakken, eller to, kommer man langt med på ferie. Det finnes litt duft i disse solkremene, men Soltan har også alternativ uten duft i Soltan Kids Sensitive Lotion SPF 50+.

La Roche-Posay Anthelios XL Solstift SPF 50+ Solstift kan brukes av hele familien og er kjekk å ha i veska. Den kan lett sveipes over nese, ører, panne, nakke, etc. på farten. Veldig kjekk å ha utover dagen for å repåføre solbeskyttelse, i en krise der man ser at man begynner å bli litt rød, men ikke har solkrem tilgjengelig, eller for å beskytte noen områder av huden litt ekstra før man skal ut i vannet.

Etter at solen har gått ned

Når huden har møtt sol, saltvann, sand og annet i løpet av dagen er det deilig med en dusj. Etter dusjen er en after sun en god idé. Det motvirker tørre hud og kan bidra til å roe ned og avkjøle huden etter en lang dag ute.

Cosmica After Sun Gel er en lett og gjennomsiktig gél, uten parfyme, som føles deilig avkjølende på huden. Legg den gjerne i et tykt lag for å få effekten til en ansiktsmaske. Produktet kan gjerne også oppbevares i kjøleskapet, for ekstra avkjølende effekt.

Avène After Sun Lotion har også gél-tekstur og har en lett hvit farge. Formelen inneholder beroligende kildevann fra Avène, antioksidanter og jojobaolje, som ivaretar og styrker huden. Produktet føles avkjølende og fuktighetsgivende på huden. Kan brukes av hele familien (barn fra 2 år og opp), både på kropp og i ansikt.

Solkrem til barn vs. voksen

Det er ingen ulikheter mht. reguleringen av solkrem for barn og voksne, det er derfor opp til produsentene hvordan de tilpasser solkrem for barn. Ofte betyr dette at solkrem for barn:

  • Gjerne har faktor 30 eller høyere. Dette er en generell anbefaling fra hudeksperter, fordi man er bedre beskyttet mot skadelige UVA- og UVB-stråler.
  • Har ekstra vannfaste formler, fordi barn beveger seg mye, og gjerne inn og ut av vann. Det er generelt anbefalt å repåføre solkrem hver andre time, eller etter at man har kommet opp av vannet.
  • Inneholder milde ingredienser som ikke har potensiale for å irritere, eller utløse allergisk reaksjon.
  • Ikke inneholder parfyme. Duft eller parfyme legges ofte til i produkter for den sensoriske opplevelsen og fordi man som voksen ofte setter pris på at produktet lukter godt. Dette ekskluderes ofte i barnesolkrem. Parfyme kan, i sjeldne tilfeller utløse allergi. Det er en annen grunn til at de ikke inkluderes i solkrem til barn.

Boots Apotek solkremgaranti

Det er vanskelig å finne en solkrem man liker. Boots Apotek gjør den utfordringen litt lettere med sin solkremgaranti. Er man medlem, og har kjøpt en solkrem man ikke liker, får man pengene tilbake. Les mer om solkremgarantien her.

Boots Norway © 2024