Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hvorfor får man hudormer (blackheads)?

Blackheads eller hudormer er vanlige hudproblemer mange sliter med og gjerne ønsker å fjerne. Det kan være ulike årsaker til at man får blackheads (hudormer), men heldigvis finnes det hjelp å få. Produkter mot akne og behandling mot kviser kan bidra til å pleie disse hudproblemene.

Det kan være ulike årsaker til at man får blackheads (hudormer), men heldigvis finnes det hjelp å få.

Dannelsen av en kvise starter med at talgkjertelen blir tett. Dersom det ikke blir betennelse (kvise), blir dette til en sort prikk i huden som vi kaller hudormer eller blackheads. Ønsker du å fjerne hudormer, skal dette gjøres med forsiktighet for å unngå å irritere huden unødig.

Hvordan fjerne hudormer

Det er ingen «rett-frem-oppskrift» på hvordan man skal fjerne hudormer, men mye av løsningen kan ligge i forebygging. Det krever litt tålmodighet og utholdenhet, men resultatet kan bli en god reduksjon og for noen kan hudorm-problemet bli tilnærmet borte. I tillegg til å redusere forekomsten av nye hudormer.

Hvordan fjerne hudormer:

  • Behandling av blackheads/hudormer avhenger av alvorlighetsgraden av akne.
  • Bruk sminke og kosmetikkprodukter som ikke tetter porene.
  • Reseptfrie behandlinger: Salisylsyre og benzoylperoksid, også kjent som kvisekrem.
  • Har du underliggende forhold som rosacea eller eksem må dette behandles først, ettersom behandlingen også kan forbedre hudormene.
  • Unngå stress: Stress kan utløse talgproduksjon som tetter porer og talgkjertler.
  • Sunt kosthold.
  • Reseptbelagte medisiner som inneholder vitamin A – alltid i samråd med lege.

Hudormer på nesen

Det er veldig vanlig med hudormer på nesen, men hudormer kan også oppstå både på kinn, hake og rygg. Noen av årsakene til at du får hudormer på nesen kan være at porene dekkes til med kosmetikk, svetting, høy luftfuktighet, barberin, stress, PMS og medisinbruk (steroidbaserte). Å være arvelig disponert spiller også inn. 

Dårlig hygiene er ikke en årsak til hudormer, men god rens og bruk av produkter som ikke tetter porene kan redusere forekomsten av hudormer betraktelig. Nok hvile og avslapning, kombinert med trening for å redusere stress, kan også hjelpe noe.

Hva er egentlig hudormer(blackheads)?

Hva er hudormer? Hudormer (blackheads) er talgkjertler i huden som har tettet seg slik at det dannes små propper i huden. Grunnen til at de blir svarte er fordi porene er åpne og luft kommer inn, dette får de døde talgkjertlene til å oksidere. Hvite porer er lukkede propper som fører til lokal irritasjon og deretter kviser. Kort forklart: en talgkjertel som blir tett, uten å føre til en betennelse, blir en svart prikk (hudorm).

Hudormer kan forekomme i alle aldre, men hudormer er vanligst i puberteten. Endringer i hormonnivå kan også gi en økning i talgproduksjonen som for eksempel ved menstruasjon, p-pillebruk og ved graviditet.

Hudormer og akne er også i mange tilfeller arvelig, hvis for eksempel foreldrene dine har vært plaget med akne er det økt sjanse for at du også får akne.

Utklemming av hudormer

Hva bør man gjøre og hva skal man ikke gjøre?

Det er ikke så lett å vite hvilke råd man skal følge og ikke når det kommer til utklemming av hudormer, da det finnes utallige tips rundt dette. Det som kan hjelpe er å rense huden forsiktig, men prøv å unngå kremer og skrubber som gjør huden tørr. Det er lurt å bruke produkter som ikke tetter porene, men holder de åpne (også kalt ikke-komedogene produkter på fagspråket).

Det finnes reseptfrie behandlinger med salisylsyre og benzoylperoksid (kvisekrem) som påføres direkte på huden. Ingen hud er lik, så her er det lurt å finne produkter som passer til akkurat din hud. Spør gjerne en av våre ansatte i Boots-apotek, så hjelper vi deg gjerne.

Relevante produkter

Kilde: nhi.no

Boots Norway © 2024