Hudpleie for menn

promo-box-picture-2

Menn har stor nytte av å gi huden god, daglig pleie. Og god hudpleie kan forebygge vanlige hudproblemer. 

Menns hud er generelt fetere, grovere og tykkere enn kvinners. Årsaken til dette er at det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker huden. Testosteron har betydning blant annet for talgproduksjonen, og gjør at menns hud produserer mer talg. Dermed er menns hud er mer utsatt for urenheter og kviser. Testosteron påvirker også vekst av hår og produksjon av kollagen.  

Barbering

De fleste menn barberer seg, noe som gir huden røff behandling, og kan oppleve irritasjon og kløe. Små betennelser i hårrøttene kan oppstå etter barbering, viser seg som nupper i huden, ofte med gul tupp. For å forebygge slike problemer anbefales det at barberingen skjer like etter at ansiktet er vasket, mens hårene fremdeles er myke. Menn som bruker høvel bør alltid bruke en god barbergel, som gir fuktighet og forebygger unødig slitasje. Etter barbering bør ansiktet skylles med kjølig vann for å lukke porene. Barberingen avsluttes best med en god, pleiende fuktighetskrem eller balm.

Skift barberblad ofte

Inngrodde hår er et problem menn kan oppleve i forbindelse med barbering. Dette problemet kan forebygges ved bruk av en god skrubb beregnet på ansiktet. For menn som sliter med uren hud, kan en god skrubb også være en god løsning. 

Aldring

Fordi menn har tykkere og fetere hud med større produksjon av kollagen, viser aldringstegn seg som regel senere hos menn enn de gjør hos kvinner. Det er likevel viktig at menn beskytter huden sin mot faktorer som kan føre til tidlig hudaldring. Det viktigste er å bruke solfaktor. Undersøkelser viser at de som oftest blir solbrente i Norge er voksne menn. Vi vet at solbrenthet kan gi økt risiko for hudkreft. Lette solkremer og lotioner, som ikke tetter igjen porene, er velegnet for menn.

Valg av produkter

Fordi menns hud ofte er noe fetere, vil lette ansiktskremer, eventuelt lotion, i mange tilfeller være det beste valget. Særlig om vinteren kan mange menn oppleve at huden blir tørrere og føles stram, og da kan det være nyttig å bruke en noe fetere ansiktskrem. Menn som er mye ute i røft og kaldt klima, kan ha glede av å bruke fete kremer som beskytter huden mot uttørking. Tørr hud kan både være svært ubehagelig og føre til sprekker.

Mange hudpleieserier har i dag egne produktlinjer beregnet på mannens hud. Rens er viktig for å få vekk smuss og overflødig talg som kan forårsake urenheter. Menn kan også med fordel bruke ansiktsskrubb noen ganger i uken.

Se våre herreprodukter


Aktuelle produkter

No7 Men Energising Moisturiser ansiktskrem 50 ml

153,90

No7 Men Energising ansiktsskrubb 150 ml

112,90

No7 Men Sensitive Moisturiser 50 ml

175,90

Vichy Homme Hydra Mag C+ Dag- og øyekrem

277,90


Lik, Følg eller Del på sosiale medier