Tips mot tørre og sprukne hender

Kulde, tørr luft og hyppig håndvask kan føre til tørre hender og irritert hud. Ved åvelge de rette håndpleieproduktene kan du forhindre og pleie tørr og sprukken hud.

Hyppig håndvask han føre til tørre. sprukkne hender, og i verste fall håndeksem. 

Hyppig håndvask gir tørre hender

Når hendene vaskes ofte kan huden blir tørr og irritert. Tørr hud har lettere for å sprekke noe som kan gi grobunn for infeksjoner. For de som har tendens til håndeksem, er det svært viktig å gi huden på hendene riktig pleie.

Fuktighetskrem bør alltid være tilgjengelig og brukes regelmessig om du har tørre hender. Et godt tips er å plassere håndkrem slik at det er enklest mulig å bruke fuktighetskrem ofte, både hjemme og på jobb.

Håndeksem

Tørr hud på hendene kan føre til utbrudd av håndeksem. For deg som har håndeksem er det viktig å bruke hansker ved bruk av kjemikalier og vaskemidler. En del matvarer kan også virke irriterende på huden, så har du eksem på hendene bør du bruke hansker ved håndtering når du skjærer opp sure eller sterke frukter og grønnsaker, samt ved håndtering av rå fisk, rått kjøtt og ved baking med mel. Du kan med fordel velge milde, hudvennlige såper, uten parfyme eller bytte ut den vanlige håndsåpen med en håndvaskolje som gir mer fuktighet. Unødig opphold i vann bør unngås. Ringer og smykker kan gi grobunn for bakterier, og ved håndeksem og tørre, irriterte hender bør bruk av begrenses eller unngås og helst tas av om natten.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021