Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Våre beste selvbruningstips

Hvis du synes at leggene dine er for bleke eller gustne for sommerkjolen, er løsningen enkel: Selvbruningskrem. Her får du triksene som gir et vellykket resultat

Selvbruning benSelvbruning ben

Selvbruningsprodukter er et godt alternativ til å sole seg, og fargen holder lengre dersom man starter med en god skrubb og fuktighetskrem.

Selvbruning holder ikke like lenge som brunfarge skapt av sol. Men hvis du pleier den godt, kan fargen holde seg en stund. Smør deg jevnlig med en god fuktighetskrem. Når fargen begynner å forsvinne, bør du skrubbe huden skikkelig. En peeling fjerner døde hudceller og huden er klar for en ny runde selvbruning.

Selvbruning virker ved at innholdstoffene DHA og/eller erythrulose reagerer med aminosyrer i overhuden og skaper brunfarge. DHA/erythrulose er ikke skadelig for huden, og det er ingen kjente bivirkninger ved hyppig bruk.

 

Hvilken selvbruning skal jeg velge?

Det finnes både selvbrunende produkter som gir gradvis farge ved påføring daglig og produkter som noen timer etter påføring gir huden en ekstra farge og glød. Det finnes også merker som tilbyr egne produkter for ansikt.

Spray: Enkel å påføre og trekker raskt inn i huden.

Lotion: En rikere konsistens som også gir fuktighet til huden.

Gradual: Bygger gradvis brunfarge og gir et naturlig resultat over tid. Kan brukes daglig.

 

Slik får du et bra resultat

  1. Start prosessen med å skrubbe huden godt for å fjerne døde hudceller. Start helst dagen før med å skrubbe kroppen og ansiktet med velegnet peelingkrem. Bruk en kroppsskrubb som ikke er oljebasert for å unngå skjolder (for selvbruningsprodukter som gir farge etter noen timer bør skrubbingen gjøre dagen før for jevnest resultat). Fukt deretter huden med en lett kroppslotion, og påfør selvbruning med en selvbruningsvott for best resultat.
  2. Smør fuktighetskrem på tørre partier som albuer og knær for å unngå at de får en mørkere farge enn resten av kroppen. La kremen trekke godt inn i huden før du begynner med selvbruningsproduktet.
  3. Det kan være lurt å unngå produkter som inneholder olje, da det kan etterlate en fet film på huden som gjør at selvbruningskremen ikke trekker jevnt inn, og resultatet kan blir skjoldete.
  4. Når du påfører selvbruningskremen, bør du begynne med beina og jobbe deg oppover. Smør ansiktet til slutt. Massér kremen godt inn, og vær nøye med å jevne ut alle overganger for å unngå skjolder. Vær spesielt oppmerksom på hårfestet, rundt brynene og ved ørene.
  5. Få hjelp av en venninne eller kjæresten hvis du synes det det er vanskelig å komme til på ryggen.
  6. Bruk engangshansker eller påføringsmitt/hanske, så skåner du hendene dine. Hvis du ikke har dette, må du huske å vaske hendene godt når du er ferdig, vær spesielt nøye med å vaske mellom fingrene og langs neglebåndene.
  7. La selvbruningen virke så lenge som anbefalt på flasken. Unngå å bruke lyse klær de første timene etter påføringen, da fargen kan smitte av. Det kan være en fordel å ta på selvbruning på kvelden og la den uforstyrret virke over natten.
  8. Husk selvbruningsprodukter beskytter deg ikke mot skadelige solstråler. Bruk derfor solkrem når du er ute.

Vi i Boots apotek hjelper deg med å finne de rette produktene for en frisk glød!

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021