Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Glykolsyre i hudpleie

Glykolsyre er mye brukt i hudpleie, og er en effektiv, peelende ingrediens som kan ha flere positive effekter på hudens utseende.

Glykolsyre er en AHA-syre som ofte er brukt i hudpleie og gir glød til gusten hud. De fleste hudtyper tåler glykolsyer godt, bare husk å bruke solkrem for å unngå å bli solbrent.

Glykolsyre (C2H4O3) tilhører gruppen alphahydroksysyrer (AHA-syrer) og er ofte brukt i hudpleieprodukter. AHA-syrer utvinnes ofte fra sukkeret i frukt, og har derfor fått tilnavnet «fruktsyrer» i dagligtale. Glykolsyre kan utvinnes fra sukkerrør eller fremstilles kjemisk.

 Glykolsyre svekker bindingene mellom de døde cellene i det øverste laget av huden, hornhuden. De ytterste cellene i huden vil dermed falle av, og man får en jevn, peelende effekt i hudens overflate. Fordelen med dette er at huden får et glattere og jevnere utseende, samt at man stimulerer cellefornyelsen. Glykolsyre har dermed også en effekt mot aldringstegn. Glykolsyre er et ganske lite molekyl, sammenlignet med andre AHA-syrer, og har dermed muligheten til å trenge dypere ned i huden enn andre slike syrer kan. Dermed kan glykolsyre bidra til å stimulere produksjonen av elastin og kollagen, som gir huden spenst, og til å trenge ned i porene for å motvirke urenheter og forebygge utbrudd.

Er glykolsyre farlig?

De fleste hudtyper, bortsett fra de mest sensitive og de med svært tørr og/eller irritert hud, tåler glykolsyre godt. Hvor ofte du skal bruke produkter med glykolsyre, avhenger av konsentrasjonen de inneholder. Produkter med lavt innhold av glykolsyre kan være egnet for daglig bruk avhengig av hudtype og hvilket produkt det er snakk om. Produkter med høyere innhold av glykolsyre skal brukes sjeldnere, så her skal man følge bruksanvisningen nøye. Når det gjelder glykolsyre skal man være oppmerksom på at konsentrasjon har mye å si for effekten på huden, og at det å blande ulike produkter med innhold av glykolsyre kan føre til høyere konsentrasjoner enn det ett produkt inneholder alene, og dermed økt fare for hudirritasjon.

Det er alltid viktig å bruke solbeskyttelse, og det er ekstra viktig å bruke solbeskyttelse når man har glykolsyre i hudpleieregimet sitt. Bruk gjerne solkrem med høy faktor, og vær forsiktig ved bruk av produkter med høyt innhold av glykolsyre om sommeren, da de kan øke faren for å bli solbrent.

 

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2021