Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Atopisk eksem

Eksem som stadig vender tilbake uten en kjent årsak er svært vanlig, spesielt blant barn. Slikt eksem kalles atopisk eksem eller «barneeksem».

For hud som er utsatt for atopisk eksem er det viktig å velge rike kremer og dusjoljer for å unngå uttørring.

Typisk for atopisk eksem er avgrensede områder med rød, tørr og kløende hud typisk i knehaser og på innsiden av albuen. Væskende blemmer kan forekomme. Hos spedbarn kan atopisk eksem sees i hodebunnen, på kinnene, på armer og bein og i bleieområdet. Hvor alvorlig eksemet er varierer fra person til person. Når man klør på eksemet blir det verre og dette kan også føre til betennelser siden huden allerede er skadet. Infeksjoner ser man som gule skorper i eksemet.

Årsaker til atopisk eksem

Selv om årsakene til atopisk eksem er ukjente, er det sannsynlig at utviklingen av en kombinasjon av arvelige og miljømessige faktorer. Ofte ser man atopisk eksem i sammenheng med allergi og faktorer som pollen, dyrehår, husstøvmidd, luftforurensing og røyking kan øke risikoen for å få atopisk eksem.

Det er svært vanlig at flere i familien er plaget av atopisk eksem.  For enkelte barn ser det ut til at visse matvarer kan bidra til å forverre eksemet. Dette gjelder særlig matvarer som melk, soya, hvete og nøtter.

Behandling, forebygging og lindring

Å unngå uttørring er viktig for hud som er utsatt for atopisk eksem. Generelle råd som å bruke fuktighetskremer hyppig, å begrense vasking og å bruke lunkent heller enn varmt vann kan bidra til å forebygge.

Sterke renseprodukter skal unngås, og milde hygieneprodukter, gjerne med oljer som gjenfukter huden er å foretrekke. Sol har som regel en gunstig effekt på hud med atopisk eksem. Svette er imidlertid ikke gunstig, og klær og innetemperatur bør tilpasses deretter.

Er det mat eller stoffer du vet forverrer eksemet, bør disse unngås. I de tilfeller det er usikkerhet rundt matvarer, bør lege kobles inn for å påvise eventuell allergi. Unngå støv og vær forsiktig med bruk av vaskemidler.

Atopisk eksem behandles ofte med kremer eller salver som inneholder kortison. Det er viktig å bruke fuktighetskremer vekselvis med de kortisonholdige legemidlene. Hvis det er infeksjoner forårsaket av bakterier i eksemet behandles disse med bakteriehemmende legemidler. Atopisk eksem vil ofte kreve behandling i samarbeid med lege eller hudlege.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021