Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Tørr hud

Dersom du opplever tørr hud er det lurt å vurdere produktene du bruker i hverdagen. Milde renseprodukter, dusjoljer og rikere kremer vil bidra til å gjennopprette og bevare hudens fuktighet.  

God pleie av tørr hud

Fettlaget ytterst i huden holder på hudens fuktighet. Er fettlaget borte, forsvinner vannet og huden blir tørr. Den tørre huden kjennes gjerne stram og sår, og den kan flasse og klø. Tørr hud kan føre til sprekker som slipper bakterier inn gjennom den barrieren som huden vanligvis utgjør, og det kan oppstå infeksjoner.

Hvis man er plaget av tørr hud bør man forsøke å beholde det naturlige beskyttende fettlaget i huden. Velg dusjolje eller mild såpe til hudvask og bruk lunkent i stedet for varmt vann i dusjen eller badekaret. Begrens de lange karbadene, og ta heller en rask dusj. Til ansiktet bør du bruke milde renseprodukter tilpasset tørr hud.

Tilfør fuktighet

Etter vasking bør huden klappes forsiktig tørr slik at du ikke gnir eller skraper opp huden. Husk å tilføre huden fuktighet. Drikk nok vann og bruk fuktighetskrem regelmessig. Du bør smøre deg med hver gang du har badet eller dusjet. Når du har tørr hud bør du også vurdere å dusje eller bade noe sjeldnere fordi vasking kan tørke ut huden. Det finnes mange gode fuktighetskremer og kroppsoljer på apoteket, prøv deg frem til de produktene som passer din hud best.

Fet krem anbefales til svært tørr hud. Det tar litt tid før fete kremer trekker inn i huden. For noen kan en fet krem bli for tett og føre til varme og kløe. Smør evt. den fete kremen bare på tørre flekker og bruk en lettere krem på resten av kroppen. Fuktighetskrem passer til hele kroppen, og trekker lettere inn i huden enn fet krem. Lotion passer best for lettere tørr hud, er mer flytende og lett å smøre ut.

Tips til tørr hud

  • Hyppig dusjing, bading og sterke såper fjerner det naturlige fettlaget i huden slik at vannet lettere fordamper og huden blir tørr. Bruk derfor dusj- og badeoljer.
  • Tørr ansiktshud pleies best med renseprodukter som fjernes med bomull, samt rike, nærende og fuktighetsgivende kremer.
  • Mye sol, men også vintervær, høy innetemperatur og tørt inneklima kan gjøre huden tørr.
  • Tørr hud er ofte en følgetilstand ved flere hudsykdommer f. eks atopisk eksem.
  • Annen hudsykdom slik som eksem kan blusse opp når huden er tørr.
  • Stoffer som virker positivt inn på tørr hud er blant annet karbamid, glyserin, havreekstrakt og rapsolje. Kremer som inneholder disse stoffene er bra å bruke på tørr hud.
  • Frisk hud kan også bli tørr. 

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021