Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 28.02.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

C-vitamin for glødende hud

C-vitamin har mange viktige funksjoner i kroppen, og er også en effektiv ingrediens i hudpleie. Med vitamin C i din daglige hudrutine kan du ta gløden tilbake.

Kvinne som smører ansiktetKvinne som smører ansiktet

C-vitamin i hudpleie beskytter mot frie radikaler som kan ha en aldrende effekt på huden.

Tid for glød

Mange av egenskapene C-vitamin har som hudpleieingrediens er knyttet til at dette er en viktig antioksidant. Antioksidanter beskytter huden mot frie radikaler som blant annet bidrar til hudaldring. C-vitamin brukes også for å gi huden et jevnere utseende og jevnere hudtone. Dermed er det mange gode grunner til å inkludere vitamin C i den daglige hudpleien.

Eksfolierende og lysnende effekt

Tap av glød og et matt og grått utseende på huden kommer ofte av opphopning av døde hudceller på hudens overflate og dårlig blodsirkulasjon. Vitamin C har en peelende effekt på hudens overflate, som bidrar til å fremme glød. Vitaminet brukes også for å minske synligheten av mørkere partier i hudtonen når disse sitter i hudens overflate. Når døde hudceller peeles bort, stimuleres dannelsen av nye celler. Dette gjør at hud får en jevnere og mykere overflate og fremstår som friskere. Som et resultat av dette vil porer også fremstå som mindre synlige. C-vitaminet har også en rolle i dannelse av kollagen som gir fasthet til huden.

Bekyttelse mot frie radikaler

Cellene våre påvirkes hele tiden av det som kalles frie radikaler som kan bryte ned cellene. Frie radikaler kan komme fra luftforurensning, i form av sigarettrøyk, men også fra stråling fra solen og som et resultat av stress. Vitamin C er en antioksidant. Det vil si at den beskytter cellene mot den nedbrytende effekten fra frie radikaler ved at de frie radikalene reagerer med C-vitaminet i stedet for med hudcellene. Frie radikaler er en årsak til hudaldring og rynker, og derfor brukes vitamin og andre antioksidanter ofte som ingrediens i hudprodukter.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024