Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Fem tips til flotte ferieføtter

Mange ofrer føttene sine alt for lite oppmerksomhet, og hele sju av ti opplever å få problemer med føttene i voksen alder. Årsaken til fotproblemene er i de fleste tilfeller oss selv.

Føttene trenger også regelmessig pleie og stell for å unngå vonde sprekker og tørr hud.

Velg riktig fottøy

I løpet av livet har vi gått jorden rundt seks til åtte ganger, og det sier seg selv at føttene trenger godt stell for å henge med på reisen. Tar du vare på føttene dine, og velger riktig fottøy i hverdagen vil hele kroppen bli fornøyd. Riktig og behagelig fottøy vil forhindre at føttene utvikler liktorner og gnagsår.

Smør føttene daglig

Huden på føttene kan også bli tørr og dehydrert. Å holde huden myk og smidig forebygger ømme føtter, hudsprekker, blemmer og gnagsår. Hvis det oppstår sprekker i huden på føttene kan det være svært smertefullt, og slike sprekker bør behandles raskt, før sprekken går dypere ned i huden, noe som er et vanlig problem på hælene.


Vær derfor flink til å smøre føttene daglig. Utvalget innen fotkremer er stort. Det er viktig å velge en krem som passer ditt behov og bruke den ofte.

Slapp av med fotbad

Hvis du vil stelle godt med føttene dine, kan du starte med et ti minutters fotbad tilsatt flytende fotbad til tørre føtter, eller fotsalt til klamme føtter. Vannet mykner opp hard hud og stimulerer blodsirkulasjonen. Tørk deretter føttene godt, også mellom tærne. Et fotbad kombinert med fotmassasje er behagelig for slitne føtter.  Eller hvorfor ikke en fotmaske?

Fjern død hud

Tykk og hard hud på føttene kan dannes når føttene utsettes for langvarig trykk og friksjon. Når føttene er godt oppmyket kan du forsiktig fjerne overflødig, hard hud. Hard hud skyldes om oftest trykk og press fra sko. For å fjerne den harde huden kan man bruke en god fotfil, fotsvamp eller en fotpeelingkrem. Større forhardninger og deformiteter bør sjekkes av en fotterapeut.

Klipp neglene

Klipp neglene rett over med en god og stødig neglklipper. Klipp ikke ned på sidene av neglen, dette kan forårsake inngrodde negler. Bruk en neglfil for å unngå skarpe kanter og hakk i neglen. Avslutt fotpleien med en fuktgivende fotkrem.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021