Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 13.02.2024 Publisert 10.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Impotens og potensproblemer

Manglende evne til å få ereksjon, manglede lyst og manglende evne til å gjennomføre samleie kan oppleves som en stor belasting og gå ut over livskvaliteten. 

Dosett er et hjelpemiddel som passer for tabletter og kapsler og gir bedre oppfølging av legemiddelbruken. Se utvalget vårt

Er impotens og erektil dysfunksjon det samme?

Impotens og erektil dysfunksjon brukes ofte om hverandre i dagligtale, men definisjonene er litt ulike. Impotens er mangel på reisning og problemer med å ha reisning lenge nok til å gjennomføre samleie og få sædutløsning i skjeden. Årsakene til dette kan være mange, også psykologiske. Erektil dysfunksjon er mangel på reisning som ikke er knyttet til mangel på lyst eller mangel på sædutløsning. 

 

Årsaker til impotens

Impotens skyldes ofte psykiske faktorer. Siden manglende ereksjon kan føre til problemer i parforholdet og prestasjonsangst, kan problemet være selvforsterkende. God kommunikasjon med partneren er derfor veldig viktig, og samtaleterapi er en behandlingsform som viser gode resultater i de tilfellene der impotens skyldes psykiske faktorer. Psykisk sykdom kan også føre til impotens. En del legemidler, blant annet legemidler mot alvorlige psykiske lidelser kan ha manglende lyst og ereksjonssvikt som bivirkning. Det er fysiske systemer som skal fungere for at man skal ha en normal kjønnsdrift og få ereksjon. Nervesystemet må fungere som det skal, det må være tilstrekkelig forekomst av det mannlige kjønnshormonet testosteron og blodsirkulasjonen i penis må sørge for at blod samles i penis og ereksjon oppstår. Stress, røyking og overdrevet alkoholforbruk er faktorer som kan påvirke potensen negativt. 

 

Diagnose

Alle kan oppleve utfordringer med lyst eller reisning i blant, og det er helt normalt. For at mangel på reisning skal defineres som et medisinsk problem må det forekomme i 25 % av tilfellene der man forventer ereksjon. Før så man på impotens som en normal del av det å bli eldre. I dag har ny viten bidratt til å forkaste dette som en myte. Selv om antallet menn som rapporterer impotens øker med økende alder er det ingen motsetning mellom å bli eldre og å ha et aktivt seksualliv. Opplever du utfordringer med å få ereksjon, er det viktig å ta dette opp med legen din, slik at problemet kan undersøkes, årsaken defineres og passende behandling settes i gang. 

 

Bruk av legemidler ved impotens

Den vanligste behandlingsformen ved manglende eller problemer med ereksjon er tabletter som øker blodtilstrømningen i penis ved stimulering. Slike tabletter skal ikke brukes av personer som bruker legemidler med nitroglycerin mot hjertekrampe, og med forsiktighet av personer med hjertesykdom, fordi de kan redusere blodforsyningen til hjertet. Det finnes også midler til lokal behandling av impotens. Testosteron brukes kun som behandling av impotens hvis det er funnet lave mengder av testosteron i kroppen. 

 

Bruk av penispumpe og penisring

Penispumpe/ereksjonspumpe trekker blod inn i penis ved hjelp av vakuum. Penis blir da tilstrekkelig stiv for å kunne gjennomføre samleie. Penisring plasseres rundt penisroten når man har fått ereksjon for å forlenge ereksjonen.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024