Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 21.06.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Klamydia - Hva er det?

Mistenker du at du har klamydia? Har du kløe og svie og ubehag når du tisser? Klamydia er den mest utbredte kjønnssykdommen i Norge. Hvert år får 29 000 nordmenn diagnosen.

Par i sengenPar i sengen

60-80 % av de som er smittet med klamydia opplever ikke symptomer og kan føre til sterilitet.

Hva er klamydia?

Klamydia er en seksuelt overførbar infeksjon i underlivet, som er forårsaket av bakterien Chlamydia trachomatis. Klamydia smitter ved kontakt mellom slimhinner på kjønnsorganer eller i endetarm ved ubeskyttet samleie. En av fem som har samleie med en smittet person, vil statistisk sett få infeksjonen. Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot klamydia.

Klamydia er den mest utbredte seksuelt overførbare sykdommen i Norge. I 2022 fikk i overkant av 29 000 personer diagnosen. Til enhver tid har ca. 1 av 20 seksuelt aktive unge mennesker klamydia. Høyest forekomst av klamydia ser man hos kvinner under 25 år. Grunnen til dette er antageligvis at jenter tester seg oftere enn gutter. Generelt er det høyest forekomst av klamydia blant aldersgruppen 20-24 år av begge kjønn.

Det anbefales at alle seksuelt aktive personer under 25 år tester seg for klamydia ved hvert partnerbytte. Hos Boots Apotek får klamydiatest til både deg og din partner. 

Klamydia kan føre til ufrivillig barnløshet

Uten behandling ser det ut til at infeksjonen forsvinner i løpet av ett til to år hos de fleste, men noen vil kunne få en mer alvorlig infeksjon dersom de ikke behandler seg. Ubehandlede kvinner kan få en oppadstigende infeksjon og betennelse i eggledere. Dette medfører økt risiko for at arrvev helt eller delvis tetter igjen egglederne. Dette innebærer at man senere kan få problemer med å bli gravid, og det gir også en økt risiko for graviditet utenfor livmoren.

Ubehandlet klamydia hos gutter kan føre til betennelse i bitestiklene, og kan i verste fall føre til redusert evne til å få barn. 

Ofte symptomfri

60-80 % av de som er smittet med klamydia opplever ikke symptomer på infeksjon. Mange går derfor rundt med klamydiainfeksjon uten å være klar over det. Disse vil likevel kunne smitte andre. Fordi det er så mange som har klamydia uten å vite om det, anbefales det å ta en klamydiatest i disse tilfellene:

Syptomer hos jenter:

 • Forandre utflod: mengde, farge, konsistens
 • Blødning mellom menstruasjoner
 • Kløe/svie i underlivet
 • Ubehag ved samleie
 • Svie ved vannlating
 • Kløe/svie i endetarmen

Symptomer hos gutter:

 • Utflod fra urinrøret uten å være opphisset
 • Svie ved vannlating
 • Kløe i urinrøret eller under forhuden
 • Utslett/sår på penishodet
 • Kløe/sår slimhinne i endetarmen

 

Kilder: ung.no, fhi.no, helsenorge.no, nhi.no

Relevante produkter

Boots Norway © 2024