Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 12.02.2024 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Bakteriell vaginose

Bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden der en eller flere bakteriestammer har fått formere seg i den grad at de dominerer over de andre bakteriestammene som normalt forekommer i skjeden.

Riktig intimpleie og bruke av melkesyrebakterier kan bidra til å forebygge vaginale infeksjoner.

Typiske symptomer på bakteriell vaginose kløe, økt utflod og ubehagelig lukt som ofte beskrives som fiskelukt. Lukten vil oftere være sterkere etter samleie.

Bakteriell vaginose eller skjedekatarr er svært utbredt. Blant fruktbare kvinner forekommer bakteriell ubalanse/vaginose dobbelt så ofte som sopp i underlivet. Seksuelt aktive kvinner får oftere bakteriell vaginose, men tilstanden finnes også hos kvinner som ikke er seksuelt aktive.

I skjeden er normalt melkesyrebakteriene i flertall. Vaginose oppstår når skadelige bakterier blir i flertall. Da stiger ph-verdien og den naturlige beskyttelsen avtar.

 

Behandling og forebygging

Risikoen for vaginale infeksjoner kan forebygges ved bruk av melkesyrebakterier og korrekt intimpleie.

Ved lettere plager kan man prøve vaginalkapsler med melkesyrebakterier. Tilstanden vil ofte gå over av seg selv ved at immunforsvaret tar seg av oppblomstringen av de aktuelle bakteriestammene.

Ved store eller langvarige plager kan det være behov for reseptpliktig antibiotika, i form av lokalbehandling eller tabletter. Etter behandlingen kan man med fordel følge opp med melkesyrebakterier for å forebygge tilbakefall.

Du får kjøpt vaginalkapsler med melkesyrebakterier reseptfritt. I tillegg får du kjøpt intimvask (såpe, serviett og krem) som hjelper deg å bevare en sunn balanse i underlivet.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024