Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 05.09.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Sopp i underlivet

Soppinfeksjon i skjeden er plagsomt, men ikke farlig. Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle.

Det finnes mange reseptfrie midler mot underlivssopp som kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Hvorfor får man underlivssopp?

De fleste kvinner får soppinfeksjon i skjeden en eller flere ganger i løpet av livet. Infeksjonen forårsakes av gjær soppen Candida albicans som finnes naturlig i skjeden hos mange kvinner. Faktorer som påvirker miljøet i skjeden kan gi soppen muligheter til unormal vekst.

Faktorer som alene eller i kombinasjon kan føre til at miljøet i skjeden endres er menstruasjon, antibiotikakurer, endringer i hormonbalansen på grunn av graviditet eller hormonbehandling, diabetes og nedsatt immunforsvar.

De vanligste symptomene på en soppinfeksjon er kløe og svie nedentil, og hvit, tykk, klumpete utflod som ikke lukter. Slimhinnene er gjerne røde og irriterte. Noen vil også oppleve smerter, sårhet og ubehag ved samleie. Sopp kan også ha mer diffuse symptomer som gjør det vanskelig å stille diagnose. I slike tilfeller kan legen sende inn prøve til dyrking. Iblant kan andre infeksjoner forårsaket av bakterier og virus forveksles med soppinfeksjon, og derfor er det viktig å oppsøke lege ved usikkerhet.

 

Forebygging og behandling

Unngå overdreven vask av underlivet, trange bukser/undertøy som gnisser og tette bind/truseinnlegg hvis du har utfordringer med soppinfeksjoner. Det kan være en fordel å bruke undertøy som kan vaskes ved høy temperatur. Unngå såpe eller bruk såpe som er spesialtilpasset intimområdet. Første gang symptomene på soppinfeksjon oppstår skal du kontakte lege for å få stilt en diagnose og utelukket andre sykdommer.

Det finnes ulike midler mot sopp som kan kjøpes reseptfritt i apotek. Hos Boots apotek får du kjøpt reseptfrie legemidler som stikkpiller til skjeden (vagitorier) og krem. Det finnes også tabletter til endagsbehandling. Følg alltid bruksanvisningen på pakken nøye når du bruker reseptfrie legemidler og les pakningsvedlegget før bruk. Er du usikker på hvilken type behandling du bør velge, spør i ditt nærmeste Boots apotek.

 Det kan være lurt å tilføre melkesyrebakterier etter behandling, for å gjenopprette en normal bakterieflora i skjeden. I tillegg er det viktig å bruke skånsom intimvask. Oppsøk også lege dersom ikke egenbehandlingen virker etter tre dager eller du har hyppige soppinfeksjoner. Det finnes eksempler på at partnere kan smitte hverandre med soppinfeksjon. Ved tilbakevendende soppinfeksjoner kan det derfor være behov for behandling av partneren også.

 

Les mer om sårhet i underlivet her.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024