Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 06.12.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Urinveisinfeksjon / Blærekatar

Urinveisinfeksjon skyldes som regel at bakterier kommer inn i urinblæren. Infeksjonen skaper irritasjon i urinblæren og fører til svie ved vannlating, smerter i nedre del av magen og trang til å tømme blæren, selv om den ikke er full.

En antibiotikakur vil som regel kurere en urinveisinfeksjon, men det er også flere tiltak man kan gjøre for å forebygge.

Urinveisinfeksjon/blærekatarr

De fleste kvinner har hatt en urinveisinfeksjon en eller annen gang. Hos kvinner er det en hyppig plage, som man kan gjøre noen enkle tiltak for å forebygge, og som også som regel går over av seg selv. Urinveisinfeksjon skyldes som regel at bakterier kommer inn i urinblæren. Infeksjonen skaper irritasjon i urinblæren og fører til svie ved vannlating, smerter i nedre del av magen og trang til å tømme blæren, selv om den ikke er full.

Det er svært vanlig at kvinner har urinveisinfeksjon, og den vil som regel gå over av seg selv i løpet av en ukes tid. Gravide skal imidlertid behandles av lege hvis de får urinveisinfeksjon fordi det lettere oppstår spredning til øvre urinveier når du er gravid.

Behandling

En enkel antibiotikakur vil som regel ta knekken på urinveisinfeksjonen. Noen får urinveisinfeksjon svært ofte, og må ha forebyggende behandling. Noen får også en vent-og-se-resept på antibiotika fra legen sin. Komplikasjoner av urinveisinfeksjon er spredning til de øvre urinveiene. Denne spredningen kan føre til nyrebekkenbetennelse, men det er relativt sjelden. Feber, ryggsmerter og magesmerter kan være symptom på spredning, og da bør lege kontaktes. Urinveisinfeksjon er relativt sjelden hos menn, men faren for komplikasjoner er større. Derfor skal menn alltid kontakte lege ved symptomer på urinveisinfeksjon.

For barn kan symptomene på urinveisinfeksjon være vanskelige å beskrive. Også blant barn er denne typen infeksjon vanligere blant jenter enn blant gutter. Feber, smerter og dårlig almenntilstand kan være tegn på urinveisinfeksjon. Ved mistanke om urinveisinfeksjon hos barn skal lege kontaktes.

Egenbehandling ved urinveisinfeksjon

Det er mye ellers friske kvinner kan gjøre selv for å forebygge og behandle en vanlig urinveisinfeksjon. Det lureste du selv kan gjøre når du har urinveisinfeksjon er å drikke rikelig og å unngå å fryse.  Tranebæruttrekk eller tranebærjuice er tradisjonelt brukt i egenbehandling av urinveisinfeksjon.

Gode, forebyggende råd:

  • Tiss etter samleie
  • Tiss når du føler at du må, ikke vent
  • Unngå å fryse, særlig på beina
  • Bruk sitteunderlag så du unngår å sitte på kaldt underlag
  • Unngå å gå rundt med vått badedtøy
  • Unngå å bruke pessar

Relevante produkter

Boots Norway © 2024