Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 05.09.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Sårhet i underlivet

Svært mange kvinner opplever sår eller sårhet på eller rundt kjønnsorganene i løpet av livet.

Sårhet i underlivet kan ha flere årsaker, derfor er det viktig å oppsøke lege for å fastslå årsaken og få rett behandling.

Huden i underlivet er svært følsom, og irritasjon fører lett til mye ubehag eller smerter. Mange plages av kløe som fører til sårdannelser, og smerter ved vannlating eller samleie. Sår eller sårhet på/ved kjønnsorganene er som oftest et tegn på en infeksjon med sopp, bakterier eller virus.

Andre årsaker kan være eksem og seksuelt overførbar sykdom. Bruk av såpe som ikke er egnet for intimområdet kan føre til sårhet og irritasjon. Det er mulig å utvikle allergier og eksem også i intimområdet. De som har psoriasis kan også få utbrudd av dette i skrittet. Truseinnlegg kan også føre til irritasjon i skrittet.

Herpes

Herpes i kjønnsorganene kan føre til smertefulle utbrudd med sårhet, blemmer og sår rundt skjedeåpningen. Særlig det første utbruddet vil være smertefullt og kan ha en varighet på 4-6 uker. Senere utbrudd vil være mildere og gå over fortere. 

Soppinfeksjon

Soppinfeksjon i underlivet er en relativt vanlig tilstand, men man skal være oppmerksom på at det ikke trenger å være sopp, selv om man er plaget med kløe og rødhet. Typiske symptomer på sopp er i tillegg til kløe og rødhet ved skjedeåpningen og i skjeden, hvit, tykk ofte klumpete utflod.

Forebygging og behandling

Det er viktig å oppsøke lege for å få fastslått årsaken til sårhet i underlivet, og behandlingen avhenger av hva som er årsaken til problemene. Generelt er det gunstig å bruke såpe spesielt tilpasset underlivet, som fås kjøpt på apoteket, eller å unngå å bruke såpe når du vasker deg. Unngå også å vaske underlivet for ofte, og ikke mer enn 2 ganger daglig. Å bruke kjølig vann når du vasker deg kan motvirke kløe.  Det er også lurt å unngå tettsittende klær, og undertøyet bør kunne vaskes på høy temperatur.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024