Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Norlevo

Norlevo tablett 1,5 mg

Norlevo er et nødprevensjonsmiddel som skal brukes så fort som mulig, helst innen 12 timer og ikke senere enn 72 timer (3 døgn) etter ubeskyttet samleie.
Kr 299,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
034489

Produktbeskrivelse

Norlevo er et nødprevensjonsmiddel som skal brukes så fort som mulig, helst innen 12 timer og ikke senere enn 72 timer (3 døgn) etter ubeskyttet samleie.

Norlevo inneholder virkestoffet levonorgestrel som brukes som en nødløsning for å forhindre graviditet. Behandlingen består av én tablett som skal tas så fort som mulig etter ubeskyttet samleie. Preparatet skal bare brukes i akutte situasjoner og skal ikke erstatte bruk av vanlige prevensjonsmidler. Produktet gir ikke samme beskyttelse som vanlige prevensjonsmidler, i alle situasjoner. Norlevo virker ved å hindre eggløsning. Det hindrer ikke et befruktet egg fra å feste seg til livmoren. Norlevo virker ikke hvis man allerede er gravid. Hvis man har ubeskyttet samleie etter å ha tatt Norlevo, vil det ikke forhindre graviditet. Les pakningsvedlegget før bruk.

Forsiktighetsregler

Brukes kun i nødsituasjoner og erstatter ikke prevensjonsmiddel. Norlevo hindrer ikke graviditet i alle tilfeller. Ved tvil om graviditet (menstruasjon forsinket >5 dager eller unormal blødning på forventet menstruasjonstidspunkt) er det nødvendig å bekrefte manglende graviditet ved en graviditetstest. Produktet anbefales ikke dersom du har leverproblemer, har hatt svangerskap utenfor livmoren eller egglederbetennelse, dersom du har alvorlig sykdom i tynntarmen, som Crohns sykdom eller dersom du eller noen i din familie har kjente risikofaktorer for trombose (blodpropp). Noen legemidler kan forhindre at Norlevo virker effektivt. Kontakt derfor lege før bruk hvis du har brukt noen av følgende legemidlene i løpet av de siste fire ukene: epilepsilegemidler, legemidler til behandling av tuberkolose eller HIV, Johannesurt eller soppmiddelet griseofulvin. Les pakningsvedlegget før bruk.

For gravide og ammende

Preparatet må ikke brukes under graviditet og kan ikke avbryte et påbegynt svangerskap. Om du allerede er gravid eller denne prevensjonsmetoden ikke lykkes og graviditet inntreffer, indikerer epidemiologiske studier at Norlevo ikke har fosterskadelig effekt. Hvis du blir gravid etter at du har brukt Norlevo må du kontakte legen din. Det kan hende legen din ønsker å undersøke om graviditeten er ektopisk (at fosteret utvikler seg utenfor livmoren). Dette er spesielt viktig hvis du får sterke magesmerter etter å ha brukt Norlevo, eller hvis du tidligere har hatt en ektopisk graviditet, kirurgi i egglederne eller en betennelsessykdom i bekkenet. Du kan amme selv om du bruker Norlevo. Det virksomme stoffet levonorgestrel går til en viss grad over i morsmelken og den ammende kvinne bør amme umiddelbart før inntak av tabletten og unngå amming i 8 timer etter inntak av Norlevo. Ikke gi dette legemidlet til jenter som ikke har hatt sin første menstruasjon

Innhold

Tablett 1,5 mg levonorgestrel, laktosemonohydrat, maisstivelse, povidon, vannfri kolloidal silika, magnesiumstearat.

Dosering og bruk

Den anbefalte dosen er 1 tablett. Tabletten skal tas så raskt som mulig, helst innen 12 timer og senest innen 72 timer (3 dager) etter du har hatt ubeskyttet samleie. Svelges hel. Tabletten virker bedre desto raskere du tar den etter det ubeskyttede samleiet. Bruk av preparatet flere ganger i samme menstruasjonssyklus anbefales ikke. Les pakningsvedlegget før bruk.

Pasientinformasjon

Varenummer
034489
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024