Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Sopp i underlivet

Soppinfeksjon i skjeden er plagsomt, men ikke farlig. Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle.

Det finnes mange reseptfrie midler mot underlivssopp som kan kjøpes reseptfritt på apoteket.

Hvorfor får man underlivssopp?

De fleste kvinner får soppinfeksjon i skjeden en eller flere ganger i løpet av livet. Infeksjonen forårsakes av gjær soppen Candida albicans som finnes naturlig i skjeden hos mange kvinner. Faktorer som påvirker miljøet i skjeden kan gi soppen muligheter til unormal vekst.

Faktorer som alene eller i kombinasjon kan føre til at miljøet i skjeden endres er menstruasjon, antibiotikakurer, endringer i hormonbalansen på grunn av graviditet eller hormonbehandling, diabetes og nedsatt immunforsvar.

De vanligste symptomene på en soppinfeksjon er kløe og svie nedentil, og hvit, tykk, klumpete utflod som ikke lukter. Slimhinnene er gjerne røde og irriterte. Noen vil også oppleve smerter, sårhet og ubehag ved samleie. Sopp kan også ha mer diffuse symptomer som gjør det vanskelig å stille diagnose. I slike tilfeller kan legen sende inn prøve til dyrking. Iblant kan andre infeksjoner forårsaket av bakterier og virus forveksles med soppinfeksjon, og derfor er det viktig å oppsøke lege ved usikkerhet.

 

Forebygging og behandling

Unngå overdreven vask av underlivet, trange bukser/undertøy som gnisser og tette bind/truseinnlegg hvis du har utfordringer med soppinfeksjoner. Det kan være en fordel å bruke undertøy som kan vaskes ved høy temperatur. Unngå såpe eller bruk såpe som er spesialtilpasset intimområdet. Første gang symptomene på soppinfeksjon oppstår skal du kontakte lege for å få stilt en diagnose og utelukket andre sykdommer.

Det finnes ulike midler mot sopp som kan kjøpes reseptfritt i apotek. Hos Boots apotek får du kjøpt reseptfrie legemidler som stikkpiller til skjeden (vagitorier) og krem. Det finnes også tabletter til endagsbehandling. Følg alltid bruksanvisningen på pakken nøye når du bruker reseptfrie legemidler og les pakningsvedlegget før bruk. Er du usikker på hvilken type behandling du bør velge, spør i ditt nærmeste Boots apotek.

 Det kan være lurt å tilføre melkesyrebakterier etter behandling, for å gjenopprette en normal bakterieflora i skjeden. I tillegg er det viktig å bruke skånsom intimvask. Oppsøk også lege dersom ikke egenbehandlingen virker etter tre dager eller du har hyppige soppinfeksjoner. Det finnes eksempler på at partnere kan smitte hverandre med soppinfeksjon. Ved tilbakevendende soppinfeksjoner kan det derfor være behov for behandling av partneren også.

 

Les mer om sårhet i underlivet her.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021