Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 29.02.2024 Publisert 25.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hvordan kan du begrense pollenplagene?

Våren kan være en krevende sesong for pollenallergikerne. Starter du behandlingen i tide, kan du nyte våren uten de verste symptomene.

Reseptfrie legemidler som kan bidra til å lindre eller begrense plagene relatert til pollenallergi.Reseptfrie legemidler som kan bidra til å lindre eller begrense plagene relatert til pollenallergi.

Det finnes mange reseptfrie legemidler som kan bidra til å lindre eller begrense plagene relatert til pollenallergi.

Opplever du at nesen og øynene klør og renner når våren kommer, kan det skyldes pollenallergi. Andre symptomer kan være at du føler deg slapp og trøtt og har vanskelig for å konsentrere deg.

Allergi oppstår når kroppen begynner å reagere på ufarlige stoffer som finnes naturlig rundt oss. Disse stoffene kalles allergener, og de vanligste allergenene er pollen fra gress og trær, husstøvmidd, muggsopp, pelsdyr og næringsmidler. Det finnes flere grupper legemidler som kan dempe den allergiske reaksjonen, en av dem er antihistaminer. Disse hindrer virkningen av det betennelsesfremmende stoffet histamin, som frigis i kroppen ved allergiske reaksjoner. Kortison er en annen type, som har antiinflammatorisk og antiallergisk effekt.

 

Hvilken behandling skal jeg velge?

Legemidler mot pollenallergi kan kjøpes uten resept på apoteket. De finnes som tabletter, nesespray og øyedråper.

Rennende og tett nese, nysing: Prøv nesespray og/eller tabletter mot allergi.

Rennende øyne som er røde og klør: Prøv øyedråper og/eller tabletter.

Tretthet og nedsatt konsentrasjonsevne kan også være en bivirkning av allergitabletter. Opplever du dette kan det være lurt å prøve en annen type allergitabletter (antihistamintabletter), det finnes mange forskjellige varianter. Spør oss i Boots apotek om råd!Er du plaget av lett til moderat pollenallergi i korte perioder kan du behandle allergien selv med reseptfrie legemidler. Har du plager over lengre tid eller er svært plaget bør du oppsøke lege som kan vurdere hvilken behandling som passer dine behov.

 

Visste du at…

Mange bjørkepollenallergikerne får en reaksjon på en matvare, for eksempel kiwi, nøtter, eller rå gulrøtter, epler og pærer. Dette skyldes at de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteinene i maten, og kalles kryssallergi. I noen tilfeller hjelper det å varmebehandle frukt og grønnsaker du reagerer på.

 

Gode pollentips:

  • Start med medisiner i tide, før symptomene blir for sterke.
  • Ta medisiner regelmessig, også på dager du ikke har så mange plager.
  • Sjekk pollenvarselet der du bor.
  • Ta hensyn til allmenntilstanden, særlig ved fysiske anstrengelser. Unngå å trene eller sykle ute når spredningen er som verst.
  • Vask hender og ansikt når du har vært ute, Skyll håret før du legger deg.
  • Skyll katten eller hunden etter lufteturen for å få vekk pollen fra pelsen.
  • Vask gulv og møbeloverflater ofte, særlig hvis du har åpne vinduer.
  • Bruk solbriller ute – det ­beskytter øynene.
  • Pollenmaske kan være til god hjelp hvis du har problemer med pusten ute. Du kan, via legen din, søke NAV hjelpemiddelsentral om et slikt hjelpemiddel.
  • Ikke luft i huset midt på dagen, når spredningen er størst. Dersom du må lufte, bør du gjøre det om kvelden eller natten.

 

Kilder: Norges Astma- og allergiforbund, Norsk helseinformatikk

 

Pollenvarsel - klikk her

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024