Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 02.03.2023 Publisert 25.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Gresspollenallergi

Klør det i øynene? Er du plaget med nysing? Merker du plagene når du er utendørs i parken eller i landlige områder? Da er sjansen stor for at du har gresspollenallergi.

GresspollenGresspollen

Mange sliter med gresspollenallergi i sommermånedene. 

I år blir det norsk høysommer med gress i blomstring på langt flere nordmenn enn det som er vanlig. Det betyr at også flere kommer til å merke gresspollenallergien.

 

Vi regner med at flere enn det som er vanlig vil merke plager i år når folk ikke kan reise til sydlige strøk på sommerferie, sier Nina Glende, fag- og kvalitetsdirektør i Boots apotek. Gresspollensesongen begynner i juni, og varer utover i juni, juli og august alt etter hvor man oppholder seg i landet og hvilke gresstyper som vokser der. Gresspollensesongen skiller seg vesentlig fra bjørkepollensesongen. Gresspollenkorn flyr nemlig ikke så langt med vinden, og gresspollenallergien gir seg oftest til kjenne når man er i nærheten av blomstrende gress. Gresspollenallergi kan derfor komme litt brått på, når man sitter i parken eller er i nærheten av en eng, forklarer hun.

Rask lindring

Blomstrende gress kommer det til å være mye av i Norge i sommer, men for de som kjenner på gresspollen-plagene, er det heldigvis muligheter for rask lindring.

Det som gir raskest effekt er lokalbehandling av allergien. Det vil si øyendråper og nesespray mot allergi, forklarer Glende. –Slike legemidler kan man få kjøpt reseptfritt på apoteket. I mange tilfeller kan de være tilstrekkelige for å behandle kortvarige allergiplager. Har man ikke god nok effekt av lokalbehandling, kan man prøve allergitabletter i tillegg.

Les mer om hvordan man kan begrense pollenplagene her.

Husk å skylle vekk pollen!

Lettere allergiplager kan man behandle selv, men er man plaget av langvarige og/eller sterke plager, skal man oppsøke lege. Best effekt av legemidlene får man hvis man bruker dem gjennom hele sesongen, også på dager der man ikke har plager.

Husk også å skylle vekk pollenkornene som har festet seg til slimhinnene. Skyll både nese og øyne med saltvann et par ganger daglig, og ta en dusj om kvelden for å få bort pollenkorn som har satt seg fast i håret og på huden. Gresspollenallergien blir ofte verre når gresset slås, så er du allergisk kan det være lurt å holde seg på avstand da, tipser fag- og kvalitetsdirektøren.

 

Er du usikker på hvordan du skal behandle pollenallergi - kom innom Boots apotek, vi hjelper deg!

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024