Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 29.04.2024 Publisert 18.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Kryssallergi

Allergi skyldes at immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer som fremmede, og setter i gang en betennelsesreaksjon. Kryssallergi oppstår fordi allergifremkallende stoffer i pollen ligner på proteinene i matvarer, og setter i gang den samme reaksjonen i immunforsvaret.

Pollenallgeri kan gi kryssallergi med matvarer fordi matvarene kan inneholde proteiner som ligner på de man finner i pollen.

Det er ikke alle allergikere som opplever kryssallergier og hvilke matvarer du reagerer på, avhenger av hvilke allergier du har og er individuelt. Det er relativt vanlig at pollenallergikere som reagerer på bjørkepollen også opplever kryssallergi.

Kryssallergi kan være svært plagsomt. De vanligste symptomene er kløe og hevelse i lepper, munn og svelg. Kryssallergi kan også føre til hudutslett og plager i mage og tarm. Allergimedisiner er lite brukt for å behandle kryssallergier, men det er viktig å behandle selve allergien. Noen opplever svært sterke reaksjoner, allergisjokk, og må få skrevet ut adrenalinsprøyte som de må ha med seg til enhver tid.

Den beste måten å behandle kryssallergi på er å unngå de matvarene man vet at man reagerer på. For mange er kryssallergi mest uttalt i pollensesongen, og man kan tåle matvarer resten av året som man må unngå i pollensesongen. Noen tåler også matvarene bedre hvis de er kokt, skallet er fjernet, de er syltet eller hermetisert. Pollenallergi kan føre til kryssallergi, men kryssallergi påvirker ikke selve pollenallergien i negativ retning.

 

Bjørkepollen, hassel, or, salix (vier, selje, pil) kryssreagerer med:
Eple, pære, nøtter (alle typer, inkludert muskatnøtt, hasselnøtt, paranøtt og valnøtt), mandler, peanøtter, gulrot, erter, potetskall, soyabønner, linser, banan, nektariner, kiwi og stenfrukter (plommer/svisker, kirsebær, fersken, aprikoser), mango, anis, koriander, karve, kajenne, selleri, paprika, peppermynte, kamille og sennep.

 

Gresspollen kryssreagerer med:
hvete, bygg, havre, rug, mais, ris, tomat, peanøtter, erter, soyabønner, melon, bønner, erter, linser og peanøtter

 

Burot kryssreagerer med:
Selleri, gulrot, persille, dill, anis, fennikel, koriander (karri) hvitløk, paprika, kamille Selleri, purreløk, løk, hvitløk, urter, urtekrydder og urtemedisin (persille, basilikum, oregano, koriander m.fl.), paprika, solsikkefrø og honning

Relevante produkter

Boots Norway © 2024